Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

NEW JAGUAR by TATA


Το πράσινο φως για την εξέλιξη νέων, σαφώς πιο ανταγωνιστικών μοντέλων απέσπασε η Jaguar από την TATA Motors, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ινδικής φίρμας, Carl-Peter Forster. Αναλυτικότερα, πριν τον ερχομό των νέων προτάσεων, η Jaguar θα υποδεχθεί τις station wagon και τις επιμηκυμένες (long wheelbase) εκδόσεις της XF, ώστε να καλύψει στην πρώτη περίπτωση τις απαιτήσεις της δυτικο-ευρωπαϊκής αγοράς και στη δεύτερη τις προτιμήσεις των Κινέζων αγοραστών.
Ένα διθέσιο sportscar αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στο 2012, το οποίο θα προσφέρεται σε coupe και roadster εκδόσεις, όντας βασισμένο σε αλουμινένιο πλαίσιο μεσαίων διαστάσεων.
Η συγκεκριμένη "πλατφόρμα" θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος από το ένα εκατομμύριο λίρες που επενδύει σε ετήσια βάση η TATA Motors στην Jaguar και στη Land Rover, ώστε να διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία και να φιλοξενήσει στο μέλλον και τον αντικαταστάτη της XK και της… παροπλισμένης X-Type. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, σκοπός είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που θα κληθεί να αντιμετωπίσει προτάσεις όπως η BMW Σειρά 3 και η Mercedes-Benz C-Class, διεκδικώντας τo τίτλο του best seller στην γκάμα της βρετανικής φίρμας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ