2/7/10

Ανακαλούνται : Honda Civic και Stream από την ελληνική αγορά


Στην ανάκληση τετράθυρων Honda Civic και πολυμορφικών Stream ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων της ιαπωνικής φίρμας στην ελληνική αγορά, Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας.
Η ανάκληση αφορά συνολικά 498 αυτοκίνητα παραγωγής 2001 και 2002 και πραγματοποιείται λόγω κατασκευαστικού προβλήματος το οποίο, σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί να ενεργοποιήσει τον αερόσακο του συνοδηγού με περισσότερη πίεση από την προβλεπόμενη, προκαλώντας ενδεχόμενο τραυματισμό του συνοδηγού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να συνδέεται με το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ όπως επισημαίνει η εταιρεία το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στον αερόσακο του συνοδηγού.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda προκειμένου να γίνει έλεγχος και αντικατάσταση του μηχανισμού ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Όσοι καταναλωτές επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την τεχνική διεύθυνση της εταιρείας Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ (τηλ. 210 3483602) ή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (τηλ. 210 3483701).