Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυκλοφόρησε το dvd του Σ.Ο.Α.Α. ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


Το καταπληκτικό ενημερωτικό αυτό dvd που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Σ.Ο.Α.Α. με το MOTORSPORT SAFETY FUND,περιέχει όλες τις σύγχρονες εξελίξεις και πληροφορίες σχετικά με τα θέματα ασφαλείας όπως Πρώτες βοήθειες, Προετοιμασία κριτή, Καταπολέμηση φωτιάς, Διάσωση και πολλά άλλα. Ήδη διαθέσαμε εκατόν είκοσι(120) αντίτυπα στους συναθλητές μας που συμμετείχαν στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου και οι αντιδράσεις ήταν από θερμές έως και ενθουσιώδεις, η παραγωγή και η διάθεση θα συνεχιστεί έως ότου όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο των αγώνων να το αποκτήσουν.
Ακόμα στον ίδιο αγώνα δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά «εν θερμώ» η ειδική σκόνη απορρόφησης λαδιού που έχει εισάγει ο σύνδεσμος η οποία χρησιμοποιείται με ίδια ή παραπλήσια σύσταση σε όλους σχεδόν τους αγώνες στο εξωτερικό(nascar, european hillclimb championship,πολλές πίστες κ.α.)και εξαφανίζει τις δυσμενείς συνέπειες του τσιμέντου (πρόσφυση, σκόνη)που χρησιμοποιείται έως τώρα.
Το Δ.Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.