Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER & RWYB


Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου, το στρατιωτικό Αεροδρόμιο στο Τυμπάκι θα γίνει ξανά το επίκεντρο για την επίλυση των «διαφορών» ανάμεσα στα πιο γρήγορα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε όλη την Ελλάδα.
Περισσότερες από 100 θα είναι οι συμμετοχές και φέτος για τον αγώνα με θέμα το dragster, που διοργανώνει η pro-action στο Τυμπάκι το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου, για τις ανάγκες του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster.
Παράλληλα, πολλοί θα είναι και οι οδηγοί από την Κρήτη που θα διευθετήσουν τις «διαφορές» τους στα 400 και κάτι μέτρα της ειδικά διαμορφωμένης πίστας, και χωρίς να έχουν πρόβλημα με τις αρχές, καθώς το RWYB (Run What You Bring) είναι ο ορισμός της εντελώς νόμιμης και ασφαλούς κόντρας.
Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου με τα χρονομετρημένα περάσματα για το Πανελλήνιο Dragster και αμέσως μετά και μέχρι την δύση ο αεροδιάδρομος θα χρησιμοποιηθεί για την απογείωση του πρώτου αγώνα RWYB, με τους Κρητικούς να προσπαθούν να «σπάσουν» τα χρονόμετρα.
Η δράση, το θέαμα και οι δυνατές μονομαχίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή 18 Ιουλίου, όπου οι «κόντρες» θα χτυπήσουν κόκκινο ενώ και η κατανάλωση nitro θα ανέβει κατακόρυφα, νωρίς το πρωί στις 12:00, με τον Πανελλήνιο Αγώνα Dragster. Στην συνέχεια το θέαμα και οι μάχες θα συνεχιστούν στον δεύτερο αγώνα RWYB μέχρι ο ήλιος να δύσει ξανά και να ανανεωθεί το ραντεβού για την επόμενη αγωνιστική συνάντηση στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου.
Τέλος, να αναφέρουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ένας αγώνας Dragster είναι ουσιαστικά ένας αγώνας επιτάχυνσης μεταξύ δυο οχημάτων, από στάση για ορισμένη εξ αρχής καθορισμένη απόσταση, η οποία είναι το ¼ του μιλίου, δηλαδή τα λίγο πάνω από τα 400 μέτρα, εξαιτίας της οποίας δίνεται και το όνομα τετρακοσάρι σε τέτοιους αγώνες.
Οι επιδόσεις που καταγράφονται για κάθε οδηγό είναι οι ακόλουθες:
• ο χρόνος αντίδρασής του κατά την εκκίνηση ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 18 μέτρα από την εκκίνηση ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 201,168 μέτρα από την εκκίνηση ,
• η ταχύτητα που είχε περνώντας από αυτά ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 402,336 μέτρα από την εκκίνηση
• και η ταχύτητα που είχε περνώντας από αυτά.
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα και μες στο καλοκαίρι, μιας και το «Christmas Tree» θα ανάψει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τυμπακίου και θα μας περιμένει για μια συναρπαστική «μηχανοκίνητη» γιορτή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα