Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER & RWYB


Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου, το στρατιωτικό Αεροδρόμιο στο Τυμπάκι θα γίνει ξανά το επίκεντρο για την επίλυση των «διαφορών» ανάμεσα στα πιο γρήγορα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε όλη την Ελλάδα.
Περισσότερες από 100 θα είναι οι συμμετοχές και φέτος για τον αγώνα με θέμα το dragster, που διοργανώνει η pro-action στο Τυμπάκι το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου, για τις ανάγκες του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster.
Παράλληλα, πολλοί θα είναι και οι οδηγοί από την Κρήτη που θα διευθετήσουν τις «διαφορές» τους στα 400 και κάτι μέτρα της ειδικά διαμορφωμένης πίστας, και χωρίς να έχουν πρόβλημα με τις αρχές, καθώς το RWYB (Run What You Bring) είναι ο ορισμός της εντελώς νόμιμης και ασφαλούς κόντρας.
Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου με τα χρονομετρημένα περάσματα για το Πανελλήνιο Dragster και αμέσως μετά και μέχρι την δύση ο αεροδιάδρομος θα χρησιμοποιηθεί για την απογείωση του πρώτου αγώνα RWYB, με τους Κρητικούς να προσπαθούν να «σπάσουν» τα χρονόμετρα.
Η δράση, το θέαμα και οι δυνατές μονομαχίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή 18 Ιουλίου, όπου οι «κόντρες» θα χτυπήσουν κόκκινο ενώ και η κατανάλωση nitro θα ανέβει κατακόρυφα, νωρίς το πρωί στις 12:00, με τον Πανελλήνιο Αγώνα Dragster. Στην συνέχεια το θέαμα και οι μάχες θα συνεχιστούν στον δεύτερο αγώνα RWYB μέχρι ο ήλιος να δύσει ξανά και να ανανεωθεί το ραντεβού για την επόμενη αγωνιστική συνάντηση στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου.
Τέλος, να αναφέρουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ένας αγώνας Dragster είναι ουσιαστικά ένας αγώνας επιτάχυνσης μεταξύ δυο οχημάτων, από στάση για ορισμένη εξ αρχής καθορισμένη απόσταση, η οποία είναι το ¼ του μιλίου, δηλαδή τα λίγο πάνω από τα 400 μέτρα, εξαιτίας της οποίας δίνεται και το όνομα τετρακοσάρι σε τέτοιους αγώνες.
Οι επιδόσεις που καταγράφονται για κάθε οδηγό είναι οι ακόλουθες:
• ο χρόνος αντίδρασής του κατά την εκκίνηση ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 18 μέτρα από την εκκίνηση ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 201,168 μέτρα από την εκκίνηση ,
• η ταχύτητα που είχε περνώντας από αυτά ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 402,336 μέτρα από την εκκίνηση
• και η ταχύτητα που είχε περνώντας από αυτά.
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα και μες στο καλοκαίρι, μιας και το «Christmas Tree» θα ανάψει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τυμπακίου και θα μας περιμένει για μια συναρπαστική «μηχανοκίνητη» γιορτή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α