9/7/10

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER & RWYB


Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου, το στρατιωτικό Αεροδρόμιο στο Τυμπάκι θα γίνει ξανά το επίκεντρο για την επίλυση των «διαφορών» ανάμεσα στα πιο γρήγορα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε όλη την Ελλάδα.
Περισσότερες από 100 θα είναι οι συμμετοχές και φέτος για τον αγώνα με θέμα το dragster, που διοργανώνει η pro-action στο Τυμπάκι το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου, για τις ανάγκες του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster.
Παράλληλα, πολλοί θα είναι και οι οδηγοί από την Κρήτη που θα διευθετήσουν τις «διαφορές» τους στα 400 και κάτι μέτρα της ειδικά διαμορφωμένης πίστας, και χωρίς να έχουν πρόβλημα με τις αρχές, καθώς το RWYB (Run What You Bring) είναι ο ορισμός της εντελώς νόμιμης και ασφαλούς κόντρας.
Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου με τα χρονομετρημένα περάσματα για το Πανελλήνιο Dragster και αμέσως μετά και μέχρι την δύση ο αεροδιάδρομος θα χρησιμοποιηθεί για την απογείωση του πρώτου αγώνα RWYB, με τους Κρητικούς να προσπαθούν να «σπάσουν» τα χρονόμετρα.
Η δράση, το θέαμα και οι δυνατές μονομαχίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή 18 Ιουλίου, όπου οι «κόντρες» θα χτυπήσουν κόκκινο ενώ και η κατανάλωση nitro θα ανέβει κατακόρυφα, νωρίς το πρωί στις 12:00, με τον Πανελλήνιο Αγώνα Dragster. Στην συνέχεια το θέαμα και οι μάχες θα συνεχιστούν στον δεύτερο αγώνα RWYB μέχρι ο ήλιος να δύσει ξανά και να ανανεωθεί το ραντεβού για την επόμενη αγωνιστική συνάντηση στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου.
Τέλος, να αναφέρουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ένας αγώνας Dragster είναι ουσιαστικά ένας αγώνας επιτάχυνσης μεταξύ δυο οχημάτων, από στάση για ορισμένη εξ αρχής καθορισμένη απόσταση, η οποία είναι το ¼ του μιλίου, δηλαδή τα λίγο πάνω από τα 400 μέτρα, εξαιτίας της οποίας δίνεται και το όνομα τετρακοσάρι σε τέτοιους αγώνες.
Οι επιδόσεις που καταγράφονται για κάθε οδηγό είναι οι ακόλουθες:
• ο χρόνος αντίδρασής του κατά την εκκίνηση ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 18 μέτρα από την εκκίνηση ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 201,168 μέτρα από την εκκίνηση ,
• η ταχύτητα που είχε περνώντας από αυτά ,
• ο χρόνος που πέτυχε στα 402,336 μέτρα από την εκκίνηση
• και η ταχύτητα που είχε περνώντας από αυτά.
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα και μες στο καλοκαίρι, μιας και το «Christmas Tree» θα ανάψει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τυμπακίου και θα μας περιμένει για μια συναρπαστική «μηχανοκίνητη» γιορτή.