19/7/10

35ο Ράλλυ Αχαιός !


Πολλοί αγωνιζόμενοι και θεατές προτίμησαν τα βουνά της Πάτρας, όπου εξελίχθηκε ο αγώνας. Τον οποίο κέρδισαν οι Πάνος Σπυρόπουλος και Γιώργος Πολυζώης με ένα Mitsubishi Lancer EVO 8 group Α, που προετοίμασαν οι Κυρκαίοι. Η ζέστη όπως ήταν αναμενόμενο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Οι άνθρωποι του Α.Ο.Π., έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Σελινούντας, Μάνεσι, Καρούσι) με την πρώτη να έχει κοντύνει κατά 2 χιλιόμετρα, κράτησαν αρκετό κόσμο.
Στα καθ αυτό αγωνιστικά, από την πρώτη ειδική του αγώνα φάνηκε πως οι Πάνος Σπυρόπουλος και Γιώργος Πολυζώης δε θα έχουν πρόβλημα με το Mitsubishi . Ο τοπικος οδηγός συμμετέχει επιλεκτικά σε αγώνες στην περιοχή του και με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει γιατί θεωρούνταν και κατά το παρελθόν, ως ένας σπεσιαλίστας της ασφάλτου. Επίσης , στον αγώνα ξεχώρισε η μάχη της F2, όπου αρχικά προηγήθηκαν οι Γιώργος Κοσμόπουλος και Σπύρος Μπαρδάκης, που όμως έχασαν χρόνο στην 3η ε.δ. με το Renault Clio R3 και έπεσαν πιο πίσω, τερματίζοντας τέταρτοι. Μετά την ατυχία των νικητών της Λαμίας, οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Λεωνίδας Μαχαίρας με το Peugeot 206 S1600 και Βασίλης Ζάχος-Βαγγέλης Ασπρόμουγγος με το Citroen C2 R2 Max αντάλλαζαν δλ. σε κάθε ε.δ. και μπήκαν στην τελευταία με διαφορά 0,81 δλ. υπέρ του πληρώματος του Peugeot. Εκεί, οι Χαλιβελάκης-Μαχαίρας πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο σε επίπεδο γενικής και πήραν μια πανάξια νίκη.
Στην κατηγορία Ε επικράτησε επισης τοπικό πλήρωμα. Ο Παντελής Τζικόπουλος, που συμμετείχε στον αγώνα με συνοδηγό στο Ford Escort την κόρη του, ήταν εξαιρετικοί και σημείωσαν εξαιρετικούς χρόνους σε επίπεδο γενικής, τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ Δ.Ε.Θ.