Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans !


Η Αμερικάνικη εταιρεία Panoz παρουσίασε ένα νέο supercar. To υπεραυτοκίνητο θα ονομάζεται «Abruzzi Spirit of Le Mans» ,με αφορμή την έναρξη του φετινού αγώνα Le Mans που θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου 2010.
Μόλις 81 οχήματα θα παραχθούν σε μια περίοδο τριών ετών, με το καθένα να αντιστοιχεί σε έναν αγώνα του Le Mans (από το 1923 που ξεκίνησε έως το 2013), ενώ το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι τα οχήματα δεν θα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες από κάποιο κατάστημα ή αντιπροσωπεία, αλλά στην πίστα του Le Mans.
H μοναδικότητα όμως έχει και συνέχεια, αφού ο κάθε αγοραστής θα λάβει ειδικά μαθήματα στην πίστα του Le Mans, και θα είναι επίτιμος καλεσμένος στον επόμενο αγώνα, ενώ μάλιστα θα μπορεί να οδηγήσει στην πίστα λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας.
Επίσημα, τα τελικά τεχνικά του στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη πέρα από την απόδοση που θα κυμαίνεται σε πάνω από 600 ίππους με 80 κιλά ροπής.
Αξίζει να σημειωθεί, η αμερικάνικη εταιρεία Panoz που ιδρύθηκε το 1989 και λαμβάνει μέρος σε αγώνες από το 1997, έχει σχεδόν τελειοποιήσει το νέο της μοντέλο δρόμου. Το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες και υπόσχεται κορυφαία οδική συμπεριφορά και απόδοση, ενώ την ίδια στιγμή θα είναι περιορισμένης παραγωγής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε