Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel αποσύρει όλες τις αιτήσεις για εγγυήσεις δανείων !


Η General Motors και η Opel αποφάσισαν να αποσύρουν όλες τις αιτήσεις προς κυβερνήσεις Ευρωπαϊκών χωρών για εγγυήσεις δανείων. Δεν υπάρχουν ουσιώδεις αλλαγές στις απαιτήσεις χρηματοδότησης της Opel όπως αυτές ορίζονται στο Σχέδιο Βιωσιμότητας που ανακοινώθηκε πριν από επτά μήνες. Η ισχύς και οι λόγοι που οδήγησαν στα αιτήματα των κυβερνητικών εγγυήσεων δεν έχουν αλλάξει, αλλά η διαδικασία έχει αποδειχτεί πιο περίπλοκη και χρονοβόρα από το αναμενόμενο και τα αποτελέσματα εξακολουθούν να μην είναι οριστικά ή σίγουρα. Υπό αυτές τις συνθήκες και επειδή πρέπει το σχέδιο να προχωρήσει γρήγορα, αποφασίστηκε οι απαιτήσεις χρηματοδότησης να καλυφθούν εσωτερικά. Η πρόσφατα βελτιωμένη οικονομική δύναμη της GM διαδραμάτισε επίσης καταλυτικό ρόλο στη λήψη αυτής της απόφασης. «Εκτιμούμε την υποστήριξη που έδειξαν ορισμένες κυβερνήσεις, κυρίως της Βρετανίας και της Ισπανίας, αλλά είναι ανάγκη να προχωρήσουμε» δήλωσε ο Nick Reilly, Πρόεδρος της GM Europe & Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Opel. «Η απόφαση που μας ανακοίνωσε η Γερμανική Κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ήταν απογοητευτική και σημαίνει ότι η οριστικοποίηση αυτών των εγγυήσεων για άλλη μία φορά θα καθυστερούσε πιθανότατα για αρκετούς μήνες. Για να είμαστε σαφείς, οι χρηματοδοτικές ανάγκες μας δεν έχουν αλλάξει και πιστεύαμε ότι οι εγγυήσεις δανείων που δόθηκαν σε άλλες Ευρωπαϊκές εταιρίες υπό το πρόγραμμα της Ε.Ε. προκειμένου να βοηθήσουν να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση, θα προσφέρονταν επί ίσοις όροις και στην Opel. Αλλά μετά από μία πολύ μακρά διαδικασία που καθόρισαν οι κυβερνήσεις, αποδείχτηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι» δήλωσε. «Είμαστε ευγνώμονες για την απόφαση και την υποστήριξη της μητρικής εταιρίας, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση σ’ αυτή την πολύ ανταγωνιστική βιομηχανία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε μη διασφαλισμένα χρηματοδοτικά προγράμματα ούτε να μπούμε σε νέες, χρονοβόρες περίπλοκες διαπραγματεύσεις αυτή την περίοδο, κατά την οποία είναι ανάγκη να επενδύσουμε σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Με αυτά τα νέα προϊόντα και τον αντίκτυπο της αναδιοργάνωσης, εκτιμούμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία» πρόσθεσε ο Reilly.
Στο πλαίσιο ενός πανευρωπαϊκού αιτήματος, η Βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εγγυηθεί τραπεζικά δάνεια αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ και για ένα παρόμοιο ποσόν έχει δεσμευθεί και η Ισπανία. Το συνολικό ποσόν που ζητήθηκε από όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ. Τα Γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια δήλωσαν πρόθυμα την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις. Πριν από δύο εβδομάδες, η Opel είχε υπογράψει συμφωνίες με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων εργαζομένων της για την αναδιοργάνωση της εταιρίας, μείωση του εργατικού κόστους και για δεσμεύσεις που αφορούν προϊοντικές επενδύσεις. Οι συμφωνίες αυτές δεν συνδέονται με τις κυβερνητικές εγγυήσεις.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η Opel θα μπορέσει να συγκεντρωθεί πλήρως στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξής της, κυρίως στο σχέδιο επένδυσης 11 δις ευρώ σε μελλοντικά προϊόντα που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο. Τα προϊόντα της Opel εξακολουθούν να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην αγορά, ενώ οι όγκοι πωλήσεων υπερβαίνουν σταθερά τις προσδοκίες της εταιρίας.
Η 5θυρη έκδοση του νέου Astra που λανσαρίστηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς, ήδη κατέγραψε περισσότερες από 160.000 παραγγελίες μέσα σε 6 μήνες – μόνον 20.000 παραγγελίες λιγότερες από το στόχο των 180.000 μονάδων για το σύνολο της χρονιάς. Για το νέο Meriva, η Opel έλαβε 30.000 παραγγελίες μέσα σε μερικές εβδομάδες. Η εταιρία εξακολουθεί να προετοιμάζεται για το λανσάρισμα επτά νέων προϊόντων φέτος και άλλων πέντε του χρόνου, μεταξύ των οποίων το επαναστατικό νέο Opel Ampera.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...