Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

NOVEAU CITROEN C4


Η δεύτερη γενιά του Citroen C4 είναι γεγονός. Η γαλλική φίρμα προχώρησε στη δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών του μικρομεσαίου μοντέλου της, αποκαλύπτοντας την ίδια στιγμή και τις πρώτες πληροφορίες για το δημοφιλές hatchback.
Επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση του Γάλλου κατασκευαστή σε πρωτοποριακές σχεδιαστικές πρακτικές, το νέο C4 εντυπωσιάζει με το καλαίσθητο παρουσιαστικό του, το οποίο θυμίζει αρκετά το μικρότερο σε διαστάσεις C3.
Πέρα από την αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων –η δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου Citroen διαθέτει μεγαλύτερο μήκος, πλάτος και ύψος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο- δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η ουσιαστική αναβάθμιση της κατασκευαστικής του ποιότητας, όπως άλλωστε και τα κορυφαία επίπεδα άνεσης που εξασφαλίζει ο πενταθέσιος θάλαμος επιβατών.
Η υποδειγματική διαχείριση των εσωτερικών χώρων, όπως αυτή αποδεικνύεται από τα 408 λίτρα του χώρου αποσκευών, δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα σαφές προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνισμό.


Ανάλογο είναι και το παράδειγμα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, στον κατάλογο του οποίου ξεχωρίζει το προηγμένο σύστημα "eTouch", το οποίο -μεταξύ άλλων- "διαβάζει" τη συμπεριφορά του οδηγού, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση καυσίμου.
Το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ ενός σύγχρονου μικρομεσαίου hatchback επιβεβαιώνει το σύστημα start&stop, που σε συνδυασμό με τα "πράσινα" ελαστικά της Michelin συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.
H εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και η διατήρηση του βάρους σε λογικά επίπεδα, υπογραμμίζουν την προσπάθεια του κατασκευαστή να εναρμονιστεί με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά δεδομένα.
Το νέο Citroen C4 θα παράγεται στις εγκαταστάσεις του γαλλικού ομίλου PSA στο Mulhouse στη Γαλλία, ενώ η επίσημη πρεμιέρα του πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.