1/6/10

Η Mitsubishi Motors θα παραχωρήσει δύο i-MiEV στην πολίτεια της Καλιφόρνια


Η Mitsubishi Motors North America, Inc., (MMNA) ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει δύο νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα i-MiEV μηδενικών ρύπων στην Πολιτεία της Καλιφόρνια για αξιολόγηση του στόλου δοκιμών τους. Αυτό γίνεται κατόπιν του ενδιαφέροντος που εξέφρασαν το γραφείο του Κυβερνήτη και το τμήμα Γενικών Υπηρεσιών προκειμένου να συμπεριλάβουν ηλεκτρικά οχήματα (EV), όπως είναι το i-MiEV, στο στόλο οχημάτων υποστήριξης της Πολιτείας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις 24 Μαΐου, ο Κυβερνήτης Schwarzenegger, ενημερώθηκε από στελέχη της εταιρίας για το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Mitsubishi και αφού το οδήγησε, μίλησε στη συνέχεια σε ομάδα δημοσιογράφων, αποκαλώντας το πρωτοποριακό αυτοκίνητο πόλης και εκπρόσωπο της τεχνολογίας κατάλληλο για τις προκλήσεις της βιώσιμης μετακίνησης που αντιμετωπίζει η Πολιτεία της Καλιφόρνια.
Βασικές επιτροπές στο Νομοθετικό Σώμα της Πολιτείας της Καλιφόρνια επιδιώκουν την απόκτηση εμπειρίας με τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα και να επιλύσουν τα ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη της υποδομής των ηλεκτρικών οχημάτων. Νομοθέτες και αξιωματούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους αυτά τα οχήματα για διεξοδικά test drives ώστε να πάρουν μία γεύση από την οδήγηση ενός EV και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επαναφόρτισης.
Το i-MiEV άρχισε να πωλείται στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 2009. Αυτό το ασυμβίβαστο αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ένα τετραθέσιο οικογενειακό αυτοκίνητο πόλης , το οποίο μπορεί να επαναφορτιστεί εύκολα σε οποιαδήποτε πρίζα. Η Πολιτεία της Καλιφόρνια θα αξιολογήσει τις RHD εκδόσεις της Ιαπωνικής Αγοράς του μοντέλου παραγωγής i-MiEV. Η Mitsubishi Motors σχεδιάζει να λανσάρει ένα EV για Αμερικανούς πελάτες το 2011.