9/6/10

Νέος αγώνας, νέες διαδρομές.
Το Balkan Off Road Marathon 2010 έρχεται ανανεωμένο για το 2010 να ‘’ταράξει τα νερά’’ στον χώρο των αγώνων Rally Raid.
Με 1800 χλμ και 6 ημέρες αγώνα, απο την Φιλλιπούπολη στα Ιωάννινα και με ενδιάμεση στάση στην Ωχρίδα για ανάπαυση, ο αγώνας φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον αγωνιζομένων απο όλες τις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης.
Χωμάτινες ειδικές διαδρομές, γεμάτες σκόνη, λάσπη, πέτρα, καταπράσινα βουνά και ατελείωτες δόσεις από off road κομμάτια και αλπικά γρασίδια στα 1500+ μέτρα υψόμετρο αρκούν για μια γερή δόση απο Rally Raid, πρωτοφανές σε μέγεθος και οργάνωση για τα δεδομένα των Βαλκανικών Χωρών.
Τα καλύτερα σημεία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και οι γρηγορότερες παρθένες διαδρομές της FYROM επιλέχθηκαν φέτος για την διεξαγωγή του αγώνα που αφού εκκινήσει απο την Φιλλιπούπολη στις 5 Σεπτεμβρίου του 2010, με πρόλογο τύπου Baja και μπροστά στους χιλιάδες θεατές του Off Road Festival Plovdiv που διεξάγεται στις ίδιες ημερομηνίες, θα κινηθεί στις Βουλγάρικες Ροδόπες και παράλληλα με τα Ελληνικά σύνορα θα περάσει στην FYROM για τις καλύτερες ειδικές διαδρομές που έχει «πατήσει» ποτέ αγώνας του είδους.
250-450 χλμ την ημέρα με 2-4 ειδικές ανα ημέρα, όλες κλειστές στην κυκλοφορία και κάποιες επιλεγμένες ειδικές μέσα σε περιφραγμένους δρυμούς αποτελούν τα στοιχεία έκπληξη του Balkan Off Road Marathon 2010 που έρχεται να θέσει νέα standards στους αγώνες Rally Raid.
Η εταιρεία Red Spots http://www.red-spots.com/ , που θα αναλάβει την on line παρακολούθηση των αγωνιζομένων με πρωτοποριακά συστήματα και χωρίς επιπλέον κόστος για τους αγωνιζόμενους, 16 οχήματα της διοργάνωσης και περίπου 55 άτομα θα αποτελέσουν μαζί με τις αγωνιστικές ομάδες το πολύχρωμο convoy του αγώνα.
Ο αγώνας σε νούμερα
7 πόλεις, Φιλλιπουπολη, Goce Delcev, Petric, Ωχρίδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Μέτσοβο θα φιλοξενήσουν τον αγώνα κατα την διεξαγωγή του με τα γραφικά Ιωάννινα να είναι ο τόπος τερματισμού και απονομής του αγώνα με πάρτυ για όλους τους συμμετέχοντες.
2 εταιρείες τεχνικής υποστήριξης για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέττες. 16 οχήματα της διοργάνωσης  55 άτομα της διοργάνωσης 40 περίπου εθελοντές 3 ασθενοφόρα, ένα 4χ4 7 γιατροί 4 διασώστες  150 αστυνομικοί 1 ελικόπτερο 2 καμεραμεν 6 τηλεοπτικά κανάλια 20 web sites του χώρου είναι μερικά απο τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η διοργάνωση του Balkan Off Road Marathon 2010 για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, με στόχο να μείνει βαθιά χαραγμένος στην μνήμη των αγωνιζομένων.
Κατηγορίες
Αυτοκίνητα
1. Τ1 Expert Class 4x4 που περιλαμβάνει αυτοκίνητα κλάσσης Τ1 προτωτυπα Τ2 παραγωγής , με προδιαγραφές ασφαλείας.
2. T2 Adventure Class 4x4 που περιλαμβάνει αυτοκίνητα Normal 4χ4 χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας
Μοτοσυκλέττες
1. Μ1 Bikes που περιλαμβάνει μοτοσυκλέττες έως 450 cc
2. Μ2 Bikes που περιλαμβάνει μοτοσυκλέττες πάνω απο 450 cc
Τετράτροχα
1. Quad/ATV ανεξαρτήτως κυβισμού
Φορτηγά
1. T4 Trucks over 3.5 tons ανεξαρτήτως κυβισμού
Οι παραπάνω κατηγορίες συμμετέχουν στα Κύπελλα του αγώνα και στην Γενική κατάταξη, ενώ θα υπάρχουν μετάλλια στις υποκατηγορίες