Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμφωνία της ACEA για το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Σε συμφωνία για τη δημιουργία πανευρωπαϊκής υποδομής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήλθαν οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων καταλήγοντας για τις προδιαγραφές του δικτύου σταθμών φόρτισης τις οποίες και υπέβαλαν στις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. Όπως επισημαίνει η ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου) οι προτάσεις της θα βοηθήσουν τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν γρήγορα στον καθορισμό και στην υιοθέτηση των προδιαγραφών που θα διέπουν το πανευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. "Θέλουμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρέπει οι καταναλωτές να κουβαλούν μαζί τους πολλά και διαφορετικά καλώδια προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους σε διαφορετικές χώρες όπως βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα με τα κινητά τηλέφωνα", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της ACEA, Ivan Hodac. H πρόταση της ACEA προβλέπει ότι τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσουν ως μεταβατική περίοδος προς την υιοθέτηση μιας πρώτης κοινής πλατφόρμας το 2017 που αρχικά θα περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης τάσης 220V. Αυτό εξαιρεί προς το παρόν την δημιουργία δικτύου σταθμών ταχείας φόρτισης με υψηλότερη τάση, θέμα στο οποίο δεν υπήρξε κάποια πρόταση καθώς απαιτεί μεγαλύτερες επενδύσεις και είναι αμφίβολο κατά πόσο θα χρησιμεύει στους ιδιώτες ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς αυτοί αναμένεται να φορτίζουν τα οχήματα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...