Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 4Χ4 !



Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν 14 σύλλογοι 4Χ4. Άλλοι 8 σύλλογοι 4Χ4 εκδήλωσαν γραπτώς την απόφαση των διοικητικών τους συμβουλίων να συμμετάσχουν στην Ελληνική Ομοσπονδία
Τετρακίνητων Αθλημάτων.
Στην ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, 11 σύλλογοι ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης της ομοσπονδίας, 2 σύλλογοι ψήφισαν λευκό και 1 σύλλογος ψήφισε όχι στην ίδρυση της ομοσπονδίας. Έτσι με απόλυτη πλειοψηφία και χωρίς να χρειαστεί η καταμέτρηση των ψήφων των απόντων 8 συλλόγων, λήφθηκε η απόφαση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης της ομοσπονδίας.
Η ομοσπονδία, μετά από ομόφωνη γνώμη των παρόντων, θα έχει σαν έδρα την Κομοτηνή, σε χώρο που εξασφάλισε η Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής και πρόσφερε δωρεάν ο δήμος της πόλης. Η κατάθεση του καταστατικού θα γίνει στο πρωτοδικείο της πόλης από το δικηγόρο Χατζηπέμου Χρήστο.

Οι παρόντες ψήφισαν ομόφωνα σαν συντονιστική επιτροπή τους:

Γώγου Θωμά (Actyon Off Road Team)
Πολυδεύκη Πατακόια (Λέσχη 4Χ4 Γρεβενών)
Βαγενά Θωμά (Λέσχη 4Χ4 Κόνιτσας)
Σιδέρη Παναγιώτη (Αρτεμις)
Αθανασίου Γιάννη (Ιχνηλάτης)

Σαν ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τετρακίνητων Αθλημάτων αυτή τη στιγμή αναφέρονται οι σύλλογοι :

4Χ4 Club Λάρισας
Action Off Road Club
Jeep Club
Off Road Club Καβάλας
Αρτεμις
Αττική Λέσχη Τετρακινησης
Ιχνηλάτης
ΛΕ.ΤΕ.Ξάνθης
Λέσχη 4WD Περιστερίου
Λέσχη 4Χ4 Άρτας
Λέσχη 4Χ4 Γρεβενών
Λέσχη 4Χ4 Θεσπρωτίας
Λέσχη 4Χ4 Κομοτηνής
Λέσχη 4Χ4 Κόνιτσας
Λέσχη 4Χ4 Κω
Λέσχη 4Χ4 Σερρών
Λέσχη 4Χ4 Χανίων
Λέσχη Αυτοκινήτου 4Χ4 LOXA Σουφλίου
Λέσχη Τετρακίνησης Λέσβου
Π.Α.ΛΕ.Αμαλιάδας 4Χ4
Σ.ΤΕ.Μαγνησίας
Σύλλογος Τετρακίνησης Κέρκυρας

Η λίστα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε και θα κατατεθεί στο πρωτοδικείο Κομοτηνής.
Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν και τέθηκαν οι παρακάτω στόχοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τετρακίνητων Αθλημάτων:
1. Η μείωση του κόστους των αγώνων με
a. Μείωση του κόστους ασφάλισης.
b. Μείωση του κόστους – κατάργηση των αγωνιστικών αδειών.
c. Προσπάθεια να εξασφαλιστούν ειδικές άδειες για τα αγωνιστικά 4Χ4 (όπως π.χ. στα ιστορικά
αυτοκίνητα).
d. Μείωση των απαιτήσεων για στελέχη του αγώνα.
2. Η προσαρμογή των κανονισμών στα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα και όχι η συμφωνία τους με τα αυτοκίνητα rally που αυξάνει το κόστος και δημιουργεί προβλήματα χρηστικότητας στα αυτοκίνητα 4Χ4.
3. Η θέσπιση οικονομικών, σταθερών, απλών και ξεκάθαρων κανονισμών, που θα προέρχονται από τη συνεργασία και τη συμφωνία όλων των συλλόγων οργανωτών σε κάθε είδος αγώνων και βέβαια με τη συνδρομή των αγωνιζόμενων.
4. Η βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των αγώνων 4Χ4, όπου αυτό είναι απαραίτητο και με τις καλύτερες, οικονομικά και τεχνικά, λύσεις.
5. Η εξασφάλιση ασφαλιστικού συμβολαίου χαμηλού κόστους για τους αγώνες 4Χ4.
6. Η προκήρυξη επάθλων σύμφωνα με τα παραπάνω για το 2011, σε συμφωνία με τους οργανωτές και τους αγωνιζόμενους.
7. Η διάρθρωση της Ομοσπονδίας:
a. Πενταμελές ΔΣ: τεχνικοί κανονισμοί, γενικοί κανονισμοί, έπαθλα, κατηγορίες.
b. Υπεύθυνος – παρατηρητής για κάθε έπαθλο: βαθμολογεί αγώνες, κανονίζει ειδικούς κανονισμούς, επικοινωνεί με ΔΣ. Τον επιλέγουν οι οργανωτές του κάθε επάθλου σε συμφωνία.
Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο χώρο των αγώνων 4Χ4 στο site της ΕΟΤΑ http://www.eota4x4.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...