22/6/10

30ο Ράλλυ Φθιώτιδος νικητές οι Δ. Μίχος – Κ. Χειράκης.


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στη Λαμία το 30ο Ράλλυ Φθιώτιδος, τέταρτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Από την Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας εκκίνησαν 63 πληρώματα με τα 40 από αυτά να ολοκληρώνουν στη ράμπα του τερματισμού, στην πλατεία Ελευθερίας, μετά από έναν αγώνα με έντονο συναγωνισμό μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, αφού μια ξαφνική βροχή το πρωί της Κυριακής στάθηκε ικανή να αναστατώσει τα περισσότερα πληρώματα, αναφορικά με την επιλογή ελαστικών.
Τελικοί νικητές στο 30ο Ράλλυ Φθιώτιδος, μετά από συνολικά επτά ειδικές διαδρομές, αναδείχθηκαν οι Δ. Μίχος – Κ. Χειράκης με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Το ταχύτατο, όπως έχει αποδειχτεί, στην άσφαλτο πλήρωμα, σημείωσε την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Οι περυσινοί Πρωταθλητές Ελλάδος, Α. Βωβός - «ΕΛ-ΕΜ» επίσης με Lancer EVO IΧ ολοκλήρωσαν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο βάθρο τους ακολούθησαν οι Λαμιώτες Π. Χατζητσοπάνης – Ν. Πετρόπουλος με το Subaru Impreza N12. Οι Π. Καμπύλης – Σ. Σταμέλος με VW Golf Kit Car κατάφεραν να τερματίσουν στην 4η θέση της γενικής, ενώ οι πρώτοι της κατηγορίας F2, Γ. Κοσμόπουλος – Σ. Μπαρδάκης με το Renault Clio R3 Maxi συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Έκτοι γενικής και πρώτοι στην F3, ακολούθησαν οι Κ. Χαλιβελάκης - Π. Τριανταφυλλίδης με το Peugeot 206 Kit Car. Στις επιμέρους κλάσεις, το ενδιαφέρον ήταν επίσης πολύ μεγάλο, με τους Β. Γάτσο – Μ. Αμαραντίδου να επικρατούν με το Citroen Saxo στην Α/6, και τους Δημήτρη και Κώστα Παπαδημητρίου με το Toyota Yaris στην Α/5. Στην κατηγορία των Ιστορικών, ταχύτεροι αναδείχθηκαν οι Λ. Γιαννακούλης – Γ. Πετρόπουλος με την εντυπωσιακή Porsche 911, ακολουθούμενοι από τους Μ. Λυκάκη – Θ. Χατζηθεωδορίδη με Ford Escort και τους Α. Γιοβά – Σ. Αμαξά με Audi 80 GT.
Επίσημος χορηγός του αγώνα ήταν η «ΘΕΡΜΟΠΕΤΡΟΛ – ΧΑΤΖΗΤΣΟΠΑΝΗΣ», και υποστηρικτές οι «PΑZONEN- ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ» του Γ.Πάζη από τη Θεσσαλονίκη, και η «ΑΦΟΙ ΖΑΧΑΡΑΚΗ - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ YACCO». Συνδιοργανωτές της Α.Λ.Α.Λ., ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λαμιέων, ο Δήμος Γοργοποτάμου και ο Δήμος Γραβιάς. Το 30ο Ράλλυ Φθιώτιδος τέλεσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδος. Χορηγοί επικοινωνίας το Star κεντρ. Ελλάδος, το www.rally.gr το www.xwmatinos.gr, το www.off-road.gr και το www.driversnews.gr