Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΗΤΕΣ OI ΒΩΒΟΣ - ELEM


Οι Βωβός-«ΕΛ-ΕΜ» με το Mitsubishi Lancer EVO IX ήταν οι νικητές του Ράλλυ Κένταυρος, καταφέρνοντας να σημειώσουν την δεύτερη τους φετινή νίκη σε επίπεδο Παν. Πρωταθλήματος Ράλλυ, τρίτο γύρο του θεσμού. Με αυτό το αποτέλεσμα, σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, στην οποία και ισοβαθμούν με τον Κύπριο Νίκο Θωμά. Ο αγώνας, όμως, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους Βωβό-«ΕΛ-ΕΜ», αφού αρχικά πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι Μίχος-Χειράκης με το λευκό Lancer EVO IX που προετοιμάζει, όπως και αυτό των περσινών Πρωταθλητών Ελλάδος, η οικογένεια Κύρκου. Τα δύο πληρώματα είχαν ξεφύγει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και είχαν τη δική τους μάχη, με το Δημήτρη Μίχο όμως να έχει τον πρώτο λόγο καταφέρνοντας να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις τρεις πρώτες ειδικές και να «χτίσει» μία διαφορά της τάξεως των 22 δευτερολέπτων. Όμως, ένα λάθος και μία μικρή έξοδος στην 4η ειδική είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν αρκετά λεπτά και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη, και φυσικά στην εγκατάλειψη. Έτσι, σε εκείνο το σημείο ο Άρης Βωβός έμεινε πολύ μόνος, έχοντας σημαντική διαφορά από τους υπολοίπους, και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις τρεις εναπομείναντες ειδικές, σημείωσαν τη δεύτερη φετινή τους νίκη. Στη δεύτερη θέση της γενικής, όμως, είχαμε ίσως και τους πρωταγωνιστές του αγώνα, τους Βασίλη Ζάχο και Βαγγέλη Ασπρόμουγγο, που με το Citroen C2 R2 κέρδισαν τις εντυπώσεις τόσο σε απόλυτους χρόνους, όσο και για το θέαμα που παρουσίασαν στις ειδικές διαδρομές. Ο ταχύτατος Έλληνας οδηγός, κατάφερε να υπερισχύσει έναντι συνδυασμών με ισχυρότερες κατασκευές, επικρατώντας φυσικά στην F2 και στην A/6+, αλλά και αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δυναμική του συνδυασμού σε αυτές τις επιφάνειες.Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ακολούθησαν οι Κοσμόπουλος-Μπαρδάκης με το Renault Clio R3, οι οποίοι στις ειδικές διαδρομές της πατρίδας τους κατάφεραν να σημειώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Οδηγών, είχε ανάγκη μετά από την ατυχία που τον ακολουθούσε στις τελευταίες του εμφανίσεις. Μάλιστα, η πολύ καλή επίδοση, εκτός από την 3η θέση της γενικής, συνδυάστηκε και με την πρώτη στην Α/7. Τέταρτοι γενικής, ακολούθησαν οι Κυρίτσης-Ζακχαίος με το Lancer EVO IX, σε μία μάλλον μέτρια εμφάνιση, και μάλιστα στην αγαπημένη τους επιφάνεια. Μετά από τις εμφανίσεις σε Κόρινθο και Ολυμπιακό, όλοι περιμέναμε ότι στην πρώτη ασφάλτινη θα ήταν σαφώς περισσότερο ανταγωνιστικοί. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν οι Τσίλης-Αχτίδας με το Lancer EVO IX, ακολουθούμενοι από τους Βαγγέλη και Σπύρο Ζάχο με το Renault Clio Ragniotti.
Έβδομοι γενικής και πρώτοι στην Ν/2, βρέθηκαν οι Χαλάτσης-Παπαγεωργίου με το Nissan Micra, που όπως και ο Βασίλης Ζάχος ξεχώρισαν έναντι ισχυρότερων κατασκευών. Στις επιμέρους κλάσεις, οι «Pazonen»-Καράσο με το Toyota Yaris επικράτησαν στην Α/5, ενώ οι Σωτηρίου-Καστανιώτης κέρδισαν με το 106 Rallye την Α/6, μετά από μάχη με τους Αγγλόπουλο-Κυριαζή με ίδιο αυτοκίνητο.
Ο επόμενος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 19-20 Ιουνίου με την τέλεση του επίσης ασφάλτινου Ράλλυ Φθιώτιδος,το οποίο και θα διεξαχθεί στις εξαιρετικές ειδικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε