31/5/10

ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΗΤΕΣ OI ΒΩΒΟΣ - ELEM


Οι Βωβός-«ΕΛ-ΕΜ» με το Mitsubishi Lancer EVO IX ήταν οι νικητές του Ράλλυ Κένταυρος, καταφέρνοντας να σημειώσουν την δεύτερη τους φετινή νίκη σε επίπεδο Παν. Πρωταθλήματος Ράλλυ, τρίτο γύρο του θεσμού. Με αυτό το αποτέλεσμα, σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, στην οποία και ισοβαθμούν με τον Κύπριο Νίκο Θωμά. Ο αγώνας, όμως, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους Βωβό-«ΕΛ-ΕΜ», αφού αρχικά πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι Μίχος-Χειράκης με το λευκό Lancer EVO IX που προετοιμάζει, όπως και αυτό των περσινών Πρωταθλητών Ελλάδος, η οικογένεια Κύρκου. Τα δύο πληρώματα είχαν ξεφύγει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και είχαν τη δική τους μάχη, με το Δημήτρη Μίχο όμως να έχει τον πρώτο λόγο καταφέρνοντας να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις τρεις πρώτες ειδικές και να «χτίσει» μία διαφορά της τάξεως των 22 δευτερολέπτων. Όμως, ένα λάθος και μία μικρή έξοδος στην 4η ειδική είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν αρκετά λεπτά και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη, και φυσικά στην εγκατάλειψη. Έτσι, σε εκείνο το σημείο ο Άρης Βωβός έμεινε πολύ μόνος, έχοντας σημαντική διαφορά από τους υπολοίπους, και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις τρεις εναπομείναντες ειδικές, σημείωσαν τη δεύτερη φετινή τους νίκη. Στη δεύτερη θέση της γενικής, όμως, είχαμε ίσως και τους πρωταγωνιστές του αγώνα, τους Βασίλη Ζάχο και Βαγγέλη Ασπρόμουγγο, που με το Citroen C2 R2 κέρδισαν τις εντυπώσεις τόσο σε απόλυτους χρόνους, όσο και για το θέαμα που παρουσίασαν στις ειδικές διαδρομές. Ο ταχύτατος Έλληνας οδηγός, κατάφερε να υπερισχύσει έναντι συνδυασμών με ισχυρότερες κατασκευές, επικρατώντας φυσικά στην F2 και στην A/6+, αλλά και αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δυναμική του συνδυασμού σε αυτές τις επιφάνειες.Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ακολούθησαν οι Κοσμόπουλος-Μπαρδάκης με το Renault Clio R3, οι οποίοι στις ειδικές διαδρομές της πατρίδας τους κατάφεραν να σημειώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Οδηγών, είχε ανάγκη μετά από την ατυχία που τον ακολουθούσε στις τελευταίες του εμφανίσεις. Μάλιστα, η πολύ καλή επίδοση, εκτός από την 3η θέση της γενικής, συνδυάστηκε και με την πρώτη στην Α/7. Τέταρτοι γενικής, ακολούθησαν οι Κυρίτσης-Ζακχαίος με το Lancer EVO IX, σε μία μάλλον μέτρια εμφάνιση, και μάλιστα στην αγαπημένη τους επιφάνεια. Μετά από τις εμφανίσεις σε Κόρινθο και Ολυμπιακό, όλοι περιμέναμε ότι στην πρώτη ασφάλτινη θα ήταν σαφώς περισσότερο ανταγωνιστικοί. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν οι Τσίλης-Αχτίδας με το Lancer EVO IX, ακολουθούμενοι από τους Βαγγέλη και Σπύρο Ζάχο με το Renault Clio Ragniotti.
Έβδομοι γενικής και πρώτοι στην Ν/2, βρέθηκαν οι Χαλάτσης-Παπαγεωργίου με το Nissan Micra, που όπως και ο Βασίλης Ζάχος ξεχώρισαν έναντι ισχυρότερων κατασκευών. Στις επιμέρους κλάσεις, οι «Pazonen»-Καράσο με το Toyota Yaris επικράτησαν στην Α/5, ενώ οι Σωτηρίου-Καστανιώτης κέρδισαν με το 106 Rallye την Α/6, μετά από μάχη με τους Αγγλόπουλο-Κυριαζή με ίδιο αυτοκίνητο.
Ο επόμενος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 19-20 Ιουνίου με την τέλεση του επίσης ασφάλτινου Ράλλυ Φθιώτιδος,το οποίο και θα διεξαχθεί στις εξαιρετικές ειδικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας.