Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Oκταήμερο οδικής ασφάλειας από το γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης


Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Εντεταλμένης Συμβούλου στον Τομέα Νεολαίας και Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων Χριστίνας Κελεσίδου, το Γραφείο Νεολαίας διοργανώνει, σε συνεργασία με το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Τρίτη, το Mediterranean Cosmos, την εταιρεία αυτοκινήτων Κρίκος Ford Mazda, την εταιρεία δικαστικών πραγματογνωμόνων Χ. Γκλαβόπουλος και Συνεργάτες, το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Auteco, την ομάδα ποδηλατών Bike Respect και το ραδιοφωνικό σταθμό «Κοσμοράδιο», οκταήμερο οδικής ασφάλειας με θέμα «Οδήγηση και ασφάλεια το καλοκαίρι» από 1/6/2010 ως 8/6/2010 στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos.
Στόχος της κοινωνικής αυτής προσπάθειας είναι η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αυξημένος κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για οκτώ ημέρες (1-8/6/2010) από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ, σε κεντρικό εξωτερικό χώρο του Mediterranean Cosmos, ομάδα ειδικών θα ενημερώνει το κοινό για τους καλοκαιρινούς κινδύνους των δρόμων, για τη σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου εν όψει των διακοπών του καλοκαιριού, αλλά και για θέματα ποδηλατοκίνησης και αλκοολαιμίας. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες, τεχνικοί του κέντρου τεχνικού ελέγχου οχημάτων της Auteco -οι οποίοι θα διανέμουν δωρεάν και ειδικά αλκοολόμετρα μιας χρήσης για τους οδηγούς επισκέπτες-, δικαστικοί πραγματογνώμονες, ειδικά ενημερωμένοι ποδηλάτες από την ομάδα πολιτών Bike Respect της Θεσσαλονίκης και μαζί τους το δημοσιογραφικό επιτελείο του Auto Τρίτη.
Κατά το 8ήμερο αυτό θα πραγματοποιούνται καθημερινοί διαγωνισμοί με πολλά και σημαντικά δώρα, θα προσφέρονται δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων, θα διανέμονται χρηστικά αναμνηστικά στους επισκέπτες καθώς και ένα ειδικό πολυσέλιδο έντυπο. Η θεματολογία του εντύπου αυτού περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Με ποδήλατο στο δρόμο, σωστή επιλογή, σωστή ρύθμιση, ασφαλή αξεσουάρ, οι ξαφνικοί κίνδυνοι στον επαρχιακό δρόμο, οδήγηση με υψηλές θερμοκρασίες, οδήγηση στον ανοιχτό δρόμο, κόπωση στο τιμόνι, αλκοόλ και οδήγηση, μεταφορά κατοικίδιων στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, παιδικά καθίσματα, ασφαλής μεταφορά φορτίων & αποσκευών, γιατί ο οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ανασφάλιστος και τον τρόπο που ενεργούμε σε ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε