Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Oι τιμές του χρυσού !


Παρά την αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου -η τιμή αργού στις 25 Mαΐου ήταν περί τα 70 δολ./βαρέλι από 84 τον περασμένο μήνα (20.4.2010), 81 και 75 αντίστοιχα στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και Φεβρουαρίου και από 71 δολ./βαρέλι στις αρχές της χρονιάς, οι τιμές λιανικής στα καύσιμα δεν ακολούθησαν την ίδια πορεία.
Στη χώρα μας οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά:
Η βενζίνη 95 οκτ στο 1,45 από 1,431 €/λίτρο τον περασμένο μήνα
Ντίζελ στο 1,256 από 1,215 €/λίτρο τον περασμένο μήνα αντίστοιχα.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τιμών Καυσίμων της ΕΛΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία μετρήσεων διεθνών οίκων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ (δειγματοληψίες τιμών στις 24-25 Μαΐου). Με βάση τη δειγματοληψία αυτή, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης (με αριθμό οκτανίου 95) σημειώθηκαν στις χώρες:
Ολλανδία: 1,557 €/λ, Βέλγιο: 1,485 €/λ, Ελλάδα: 1, 45€/λ, Φινλανδία: 1,446 €/λ, Πορτογαλία: 1,429 €/λ , Γαλλία: 1,393 €/λ Γερμανία: 1,391 €/λ, ενώ οι χαμηλότερες στο Κόσσοβο : 0,96€/λ, το Λουξεμβούργο:1 ,16 €/λ , την Ισπανία 1,18€/λ, Αυστρία : 1,22€/λ, τη Σλοβακία 1,27€/λ.
Υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν στη χώρα μας με 1,256 €/λ, το Βέλγιο: 1,219€/λ, την Ιρλανδία: 1,249€/λ , τη Γαλλία: 1,183 €/λ, και η χαμηλότερη στην Ανδόρα: 0,955 €/λ, το Λουξεμβούργο: 1,002 €/λ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε τον φακό του Photo R Press στην Ριτσώνα ...

Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με 38 συμμετοχές ...

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ήδη ξεκινήσει, με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα 38 πληρώματα, στον πρώτο γύρο του θεσμού. Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) θα διεξαχθεί με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου. Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός είναι ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 1999 και του 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου με νέο συνοδηγό φέτος, τον Χρήστο Κουζιώνη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia RS Rally2 και ευελπιστεί να φύγει νικητής από τη Θήβα, στη δεύτερη παρουσία του στον αγώνα. Από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει έως την πόλη της Βοιωτίας ο Σωκράτης Τσολακί

Στο νήμα ...

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η νίκη σε πολλές κατηγορίες στην Ανάβαση Ριτσώνας, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων θεατών μέχρι το τέλος. Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στη Formula Saloon . Ο οδηγός του Ford Fiesta ήταν ο πιο γρήγορος και στα δύο περάσματα και έφυγε για άλλη μια χρονιά νικητής από την Ανάβαση Ριτσώνας, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία FST. Στη δεύτερη θέση, χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό του νικητή, τερμάτισε ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Mitsubishi Lancer Evo VIII), ξεπερνώντας στο τέλος το εμπόδιο του Πιτ Παρθένη, ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Στην FSA, ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort MKI) ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου