29/5/10

Η Ford χορηγός στο αποψινό διαγωνισμό της Eurovision


Η Ford είναι επίσημος χορηγός Οχημάτων στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται στο Όσλο της Νορβηγίας, 25 – 29 Μαΐου. Με ένα στόλο 40 αυτοκινήτων, η Ford είναι ο αποκλειστικός χορηγός μεταφορών για την ομάδα διοργανωτών, τους καλλιτέχνες και τους διάσημους καλεσμένους.
Ως υποστηρικτής του διαγωνισμού, η Ford παρουσιάζει την τελευταία γκάμα μοντέλων της, μεταξύ των οποίων το νέο S-MAX και το νέο Galaxy, το Mondeo, το Kuga και τα λεωφορεία Transit. Ο στόλος αποτελείται από αυτοκίνητα βαμμένα σε λευκό ή μαύρο, που θα φέρουν αυτοκόλλητα με το λογότυπο του Διαγωνισμού “Share the Moment” τοποθετημένα σε περίοπτες θέσεις στο καπό και στο πλάι. Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision φέτος γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων του. Το 2009, ο Νορβηγός Alexander Rybak αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού στη Μόσχα παίζοντας βιολί και τραγουδώντας το “Fairytale”.
Η Νορβηγία ήταν νικήτρια και το 1985, όταν το γυναικείο συγκρότημα Bobbysocks τραγούδησε το “Let it swing” στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η νίκη θεωρείται ακόμα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Νορβηγίας στον τομέα της ψυχαγωγίας.
Κατά την παράδοση του στόλου της Ford για το φετινό διαγωνισμό, το πρώτο αυτοκίνητο – ένα μαύρο Ford S-MAX με το νέο, πολύ αποδοτικό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 Ford EcoBoost SCTi 203 PS (149 kW) – οδήγησε η Hanne Krogh, μία από τις νικήτριες το 1985.
«Όταν κερδίσαμε το 1985, η Ford μας προσέφερε ανεκτίμητη βοήθεια στις μεταφορές. Μεταξύ άλλων, ο Ingvar Sviggum –vice-president της Ford Ευρώπης, στο τμήμα μάρκετινγκ, πωλήσεων & aftermarket – και τότε managing director της Ford Νορβηγίας, μας προσέφερε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε ένα Escort Cabriolet βαμμένο σε έντονο ροζ, το χρώμα των Bobbysocks. Είναι κάτι που δεν ξεχνάω ποτέ» δήλωσε η Hanne.
Το φετινό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετέχουν 38 χώρες, θα παρακολουθήσουν 150 εκατομμύρια άτομα με την ακροαματικότητα να κορυφώνεται στον τελικό της 29ης Μαΐου.