31/5/10

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ..................


Ο Sebastien Ogier της Citroen Junior έγραψε ιστορία στο Ράλι Πορτογαλίας 2010, 6ο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, κερδίζοντας την παρθενική του νίκη στο σπορ - και μάλιστα στα ίσα απέναντι στον "βασιλιά" Sebastien Loeb!
Έχοντας την άδεια από τη Citroen να πιέσει για τη νίκη, καθώς η γαλλική ομάδα δεν θέλησε να του δώσει εντολές οπισθοχώρησης για να επωφεληθεί βαθμολογικά ο S. Loeb, ο νεαρός Γάλλος κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή και την 3η και τελευταία μέρα παρότι εκκινούσε πρώτος!
Στο ξεκίνημα του 3ου σκέλους είχε προβάδισμα 21 δευτ. από τον S. Loeb, την οποία ο πρωταθλητής στις πρώτες δύο Ειδικές Διαδρομές της ημέρας μείωσε στα 10 δευτ.
Ωστόσο, στο δεύτερο πέρασμα -που οι Ειδικές ήταν πλέον καθαρές από το πρώτο πέρασμα και το μειονέκτημα του S. Ogier μικρότερο- ο S. Loeb μείωσε τη διαφορά μόλις κατά 3,6 δευτ. και ο S. Ogier πήγε στην Υπερειδική με προβάδισμα 7 δευτ. Εκεί, φυσικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει την πρώτη θέση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η μάχη για την 3η θέση, στην οποία τελικά ο Dani Sordo κατάφερε να συμπληρώσει το θριαμβευτικό 1-2-3 για τη Citroen. Ο Ισπανός οδήγησε αλάνθαστα, ενώ την ίδια στιγμή ο Petter Solberg είχε μικρό πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης και πρόσκρουση στη μπεριάερα στην Υπερειδική, ενώ ο Mikko Hirvonen αντιμετώπισε υπέρμετρη φθορά των ελαστικών.
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον Mikko είχε και ο Kimi Raikkonen, με αποτέλεσμα να χάσει την 8η θέση από τα Ford Focus WRC των Federico Villagra και Khalid Al Qassimi και να πέσει στην τελευταία θέση της δεκάδας.