Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

VW Milano Taxi Concept


Η VW παρουσίασε στην έκθεση του Ανόβερου ένα ηλεκτροκίνητο ταξί μήκους 3,7 μέτρων, που στοχεύει στις οικολογικότερες μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το όνομά του είναι Milano Taxi Concept και είναι βαμμένο στα χρώματα των κλασσικών ταξί του Μιλάνου. Η μεγαλύτερη σχεδιαστική καινοτομία του Milano Taxi Concept εκτός από τη σχεδίασή του η οποία και αποκαλύπτει τις γραμμές που θα ακολουθήσει η εταιρία στο άμεσο μέλλον, είναι η 3θυρη μορφή του. Και αυτό γιατί υπάρχουν δύο πόρτες για τους επιβάτες, η μία εκ των οποίων είναι του οδηγού και η άλλη (που είναι συρόμενη) για τους πίσω επιβάτες της δεξιάς μεριάς. Αυτό έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών - πελατών κατά την είσοδο και έξοδό τους από το ταξί, διαδικασία η οποία γίνεται πάντα από τη δεξιά μεριά του δρόμου. Το Milano Taxi Concept διαθέτει κάθισμα μόνο για τον οδηγό εμπρός, αφού αυτό του συνοδηγού έδωσε τη θέση του σε έναν πρακτικό χώρο αποσκευών. Ο εξοπλισμός του εσωτερικού περιλαμβάνει δύο οθόνες αφής οκτώ ιντσών, μια για τον οδηγό και μια για τους πίσω επιβάτες, μέσα από τις οποίες θα βλέπουν το ταξίμετρο και τη διαδρομή που ακολουθούν, θα ελέγχουν τη λειτουργία του κλιματισμού ενώ θα διαθέτει και υποδοχή για πιστωτικές κάρτες. Ένας ηλεκτροκινητήρας 115 ίππων, αναλαμβάνει την κίνηση του πρωτότυπου αυτού ταξί στους αστικούς δρόμους, στους οποίους μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 120 χλμ/ώρα. Η τιμή αυτή βέβαια είναι απαγορευτική για τα αστικά κέντρα, όμως το Milano Taxi Concept δεν λέει όχι ούτε σε διαδρομές λίγο έξω από αυτά, αφού η αυτονομία των μπαταριών ιόντων λιθίου που διαθέτει φτάνει τα 300 χιλιόμετρα. Είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου και για τη φόρτισή τους χρησιμοποιούν το ρεύμα μίας κοινής οικιακής πρίζας. Η πλήρη φόρτιση τους επιτυγχάνεται μετά από οκτώ ώρες ενώ το 80% της απόδοσής τους το αποκτούν μετά από την πρώτη ώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...