Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Toyota FT-CH

Μέχρι στιγμής, το feedback που έχει η Toyota αναφορικά με το Prius είναι πως οι αγοραστές του θα το ήθελαν ενδεχομένως λίγο μικρότερο και πιο πολύ ευέλικτο στην πόλη. Με αυτά ως γνώμονα η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε την πρότασή της για ένα μικρότερο υβριδικό, που όμως δεν θα κάνει εκπτώσεις σε χώρους και δυνατότητες. Έτσι το FT-CH (το CH σημαίνει Compact Hybrid) είναι 56 εκατοστά σε μήκος και 3 περίπου σε πλάτος, μικρότερο από το Prius.
Η αεροδυναμική μελέτη του έχει γίνει στο σχεδιαστικό κέντρο ED2 της Toyota που εδρεύει στη Νίκαια (της Γαλλίας) κι έτσι οι επιφάνειές του χαρακτηρίζονται από τη μικρή αντίσταση στον αέρα. Παράλληλα ό,τι έχει χαθεί εδώ σε ό,τι αφορά τους χώρους στο εσωτερικό αντισταθμίζεται από το μικρότερο πάχος των υλικών στα see through καθίσματα και τον υπόλοιπο διάκοσμο γενικότερα.

Παράλληλα μια εργονομική μελέτη είχε σαν αποτέλεσμα μια ακόμα πιο λειτουργική διάταξη των πλήκτρων και των χειριστηρίων σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα.
Συνολικά το FT-CH εκπροσωπεί τη νέα αντίληψη της Toyota για τα υβριδικά και εμφανίζεται σαν μια πιο μικρή και βεβαίως πιο φτηνή εναλλακτική του Prius, 2 χρόνια πριν αρχίσει η διάθεση υβριδικών με δυνατότητα φόρτισης των συσσωρευτών τους από το οικιακό ρεύμα και περίπου 5 πριν από την έναρξη της μαζικής παραγωγής κυψελών υδρογόνου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε