Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TO ΟΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ !

ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΛΑΤΗ !
Κύριοι, από την στιγμή του τραγικού συμβάντος προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Εκτός των άλλων περίμενα τις ανακοινώσεις των οργανωτών, της ΕΘΕΑ, του ΣΟΑΑ και τις αντιδράσεις των άμεσα εμπλεκομένων για να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και των συνεπειών της.
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι διέκρινα μια ιδιαίτερη και αρμόζουσα ευαισθησία στην διαχείριση αυτής της κρίσης, και γι αυτό στη μια μετά τα μεσάνυχτα χτες απέστειλα την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΛΠΑ, αναμένοντας κι ελπίζοντας σε μια άμεση και υπεύθυνη απάντηση.
Θα έδινα τον κατά την κρίση μου εύλογο χρόνο για αντίδραση, με εξέπληξε όμως η αμεσότητα της. Με τον Πρόεδρο της ΕΛΠΑ είχαμε μια μακρά συζήτηση, κατά την οποία του ανέπτυξα όλα τα παράλογα της εκδήλωσης της Κυριακής. Με άκουσε με προσοχή και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Άλλες με κάλυψαν, άλλες όχι και του ζήτησα την απόλυτη αυστηρότητα στο εξής στα θέματα ασφάλειας.
Κι επειδή έχω υποχρέωση στην ηθική και την ιστορία μου να μην κάνω ούτε βήμα πίσω στις αρχές μου, αποφάσισα (και του ανακοίνωσα) ότι θα δημοσιοποιήσω την επιστολή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ ως υπεύθυνα μέλη ΕΘΕΑ ανθρώπους που παρά την όποια ιστορία τους (απόλυτα σεβαστή) αποκρύπτουν με κάθε τρόπο τις δικές τους παραλείψεις , ενώ οι ίδιοι από καθήκον καλούνται να έχουν το ανάστημα αύριο να τιμωρήσουν όποιον άλλο οργανωτή η αγωνιζόμενο θα παραβεί κανονισμούς και συνήθειες. Και ούτε πλέον προτίθεμαι να ανεχθώ περισσότερο στους αγώνες, παράγοντες-ξερόλες που δεν ακούν κανέναν και κάνουν του κεφαλιού τους.
Έχω πλήρη την επίγνωση της βαρύτητας της ενέργειας μου και τις συνέπειες της. Δυστυχώς είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα την εκμεταλλευτούν για ίδιο συμφέρον. Είναι καθήκον όλων μας να εμποδίσουμε μια τέτοια κατάσταση. Εύχομαι απλά το τραγικό αυτό γεγονός να είναι η απαρχή μιας υγιέστερης περιόδου στο σπορ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ…
Σημείωση. Στην επιστολή που επισυνάπτω, όπου αναφέρεται ο Πρόεδρος ΕΘΕΑ, αφορά στο πρόσωπο του κ. Χαλιβελάκη κι όχι στον κ. Δεσποτόπουλο. Δεν διόρθωσα το πρωτότυπο κείμενο , παρά το σφάλμα, για λόγους ακρίβειας στην μεταφορά.

Καπανδρίτι 14/4/2010
Κοινοποίηση: Σπύρο Ηλιόπουλο



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΑ ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟ


Αγαπητε Προεδρε


Αισθανομαι την αναγκη να σας γνωστοποιησω γεγονοτα που αποδεικνυουν το ποσο επιπολαια αντιμετωπιζονται μερικες φορες καποιες καταστασεις και ποσο σοβαρα υποτιμωνται κινδυνοι από συνεργατες σας που λογω θεσης θα επρεπε να είναι πιο προσεκτικοι και λιγοτερο αυταρχικα «ξερολες».
Την Παρασκευη 9/4/2010 στις 2.35 μμ περιπου,δεχθηκα τηλεφωνημα από τον Προεδρο της ΕΘΕΑ. Σας παραθετω τον διαλογο, οσο πιο πιστα γινεται:
-χαιτετισμος κι από τους 2 συνομιλητες.
-Πρ. Χρηστο εχεις να κανεις κατι την Κυριακη?
-Χρ. Δεν ξερω ακομη. Χρειαζεσαι κατι?
-Πρ. Ναι κανουμε την εκδηλωση για τον Παυλο και θελω να μας βοηθησεις
- Χρ. Δεν ξερω ακομη, να ρωτησω την Ελπη , μηπως εχει καλεσει κανεναν στο σπιτι η θελει κατι άλλο και θα σου απαντησω το απογευμα. Τι θελεις να κανω?
- Πρ. Να ερθεις σαν γιατρος.
-Χρ. Μανωλη μου να ερθω ευχαριστως, αλλά όχι σαν γιατρος, γιατι εγω μονο δοντια ξερω να φτιαχνω κι αν γινει τιποτα θα βρουμε τον μπελα μας.
-Πρ. Καλα, παρε με το απογευμα.
Τον καλεσα στις 3.20 μμ.
-Χρ. Μανωλη, μπορω να ερθω να βοηθησω, αλλά όχι σαν γιατρος. Και πρεπει να εχω φυγει στις 14.00
-Πρ. Ο.Κ. σ ευχαριστω Χρησταρα, θα τα πουμε.
Μαρτυρες μου η Ελπη κι ο Ασθενης που βρισκοταν εκεινη την ωρα στην εδρα, κι είναι ανθρωπος των αγωνων.
Την Κυριακη στις 10.15 ημουν εκει. Πηγα στην γραμματεια, κοιταξα να δω αν αναφερεται το ονομα μου ως γιατρου, ειδα πως δεν ειχε γραφτει κατι, αστειευτηκα με 2-3 φιλους (τι κανεις εδώ?-ηρθα να φτιαξω δοντια) και για να μην θεωρηθει ότι εκει ειχα συγκεκριμενη αρμοδιοτητα, εφυγα από την Γραμματεια και πηγα στα πιτς. Με ειχαν όμως ζωσει τα φιδια ότι δεν υπηρχε γιατρος, κι ετσι φροντισα να κανω γνωστο σε αρκετους από τους παρευρισκομενους ότι εκει βρισκομουν ως θεατης. Σε αντιθετη περιπτωση θα καθομουν στην γραμματεια και θα ειχα φροντισει να ελεγξω και να ασχοληθω με τον εξοπλισμο του Land Rover.
Μετα εγινε ότι εγινε (που γνωριζετε καλα) κι ευτυχως η παρουσια , αλλά και η καλη προαιρεση κι αυτοθυσια του καλου μου φιλου Γιατρου Σπυρου Ηλιοπουλου εσωσε την κατασταση.


Όμως εδώ χρειαζονται καποιες επισημανσεις.
1. Ο Προεδρος ΕΘΕΑ λειτουργησε υποτιμητικα για την εκδηλωση και φανερα επιπολαια και δεν πηρε στα σοβαρα την αρνηση μου, φροντιζοντας να εξασφαλισει γιατρο.
2. Μετα τα γεγονοτα, και εγω προσωπικα αλλά και ο κ Ηλιοπουλος περισσοτερο εκτιθεμεθα σε ηθικους και νομικους κινδυνους , χωρις να φερουμε καμμια ευθυνη. Κι εγω προσωπικα εχω συνηθισει από τετοιες καταστασεις, οποτε αποφασισα η χρειαστηκε να ενεργοποιηθω υπερ του σπορ η της ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ. Ο κυριος Ηλιοπουλος όμως, ασχετος εντελως με τον χωρο τι φταιει να εκτιθεται σε ανακριτικες ερωτησεις δημοσιογραφων και κάθε αλλου? Μηπως θα επρεπε η ΕΘΕΑ ευθαρσως να εχει αναλαβει τις ευθυνες της , ανακοινωνοντας απλα ότι η οργανωτρια λεσχη παρελειψε την εξασφαλιση υπευθυνου γιατρου κι ότι ευτυχως παρευρεθηκαν 2-3 ανθρωποι που προσεφεραν τις υπηρεσιες τους εθελοντικα? Η το πολύ –πολύ ότι ειχε ζητηθει αυτό από εμενα, ότι φυσιολογικα αρνηθηκα κι ότι με δικη μου πρωτοβουλια εφερα τον κ. Ηλιοπουλο, γνωριζοντας προσωπα και πραγματα? Γιατι αφηνετε να πλαναται η αμφιβολια περι της καλυψης μιας πρωτιστης προυποθεσης για την τελεση ενός αγωνα? Γιατι στην «όλα καλά» ανακοινωση της ΕΘΕΑ δεν διευκρινιζεται το θεμα? Δεν θα επρεπε για λογους ηθικης ταξης να υπαρξει ΑΜΕΣΗ και μεσα στην ημερα επανορθωση? Το εκφραζω περισσοτερο σαν απαιτηση παρα σαν παρακληση και δεν προτιθεμαι να επιτρεψω σε κανεναν να εκθετει εμενα και πολύ περισσοτερο τον γιατρο φιλο μου
3. Μετα το τραγικο γεγονος, θα παρατηρησατε ότι οι αρχοντες του αγωνα, αντι να βρισκονται στην γραμματεια και να κατευθυνουν το σωστικο εργο, ειτε πελαγοδρομουσαν ειτε φροντισαν να εξαφανιστουν. Μια τετοια εκδηλη ανικανοτητα που σε καποιες περιπτωσεις αγγιζει τα ορια της ασυνειδησιας θα μεινει ατιμωρητη?
Γεγονος 2ο.
20 περιπου λεπτα πριν την εκκινηση, κι αφου εριξα μια ματια στον χωρο, ρωτησα τον κ Παυλοπουλο (παρουσια Πανουργια, Μπουκαουρη κι αλλων στελεχων)
-Γιωργη, αυτό που κανετε δεν είναι επικινδυνο χωρις μετρα ασφαλειας? Εγω εδώ θα εφθανα με 5η
_ Εσυ εισαι ο Πλατης, απαντησε ο φιλος μου ο Γιωργος, αυτοι ερχονται με 3η. Και εδωσε την ληξη στην συζητηση.
Αυτή η από μακρυα σιγουρια, η de facto αποριψη κάθε αλλης αποψης γιατι «εγω ξερω» δεν θα πρεπει με ενεργειες σας να εκλειψει από τους αγωνες μας. Τοσο ακριβα την εχουμε πληρωσει!
Προεδρε, σε μια πραγματικα πολυ λεπτη και δυσκολη συγκυρια για το σπορ, ελπιζω και αναμενω από Σας ΑΜΕΣΑ μια σταθερη και σκληρη αντιμετωπιση. Ουτε ο χωρος, ουτε εμεις προσωπικα αντεχουμε άλλη απαξιωση.

Με εκτιμηση και σεβασμο


Χρηστος Πλατης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα