14/4/10

Η Citroën Ελλάς παρουσιάζει........

Η Citroën Ελλάς για άλλη μια χρονιά αποδεικνύει την αφοσίωση της στον πολιτισμό και τις τέχνες στηρίζοντας το 11ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ διεξάγεται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 25 Απριλίου και στη Θεσσαλονίκη από τις 22 έως τις 28 Απριλίου, στους κινηματογράφους ATTIKON CINEMAX CLASS, APOLLON CINEMAX CLASS, ΟΛΥΜΠΙΟΝ και στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31, Αθήνα).
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Πρεσβεία της Γαλλίας υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, ενώ διανύει την δεύτερη του δεκαετία, με μια πολύ εξέχουσα φυσιογνωμία ως ανάδοχό του: τον Jean-Paul Gaultier. Η πιο πρόσφατη κολεξιόν υψηλής ραπτικής του διάσημου σχεδιαστή, αντλεί την έμπνευση της από την μεγάλη οθόνη καθώς έχει δημιουργήσει κοστούμια για την ταινία «Kika » του Πέντρο Αλμοδοβάρ, το « 5ο Στοιχείο» του Λυκ Μπεσόν ή ακόμη το «H Πόλη των χαμένων παιδιών» των Μαρκ Καρό και Ζαν-Πιερ Ζενέ.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 65 ταινίες, οι περισσότερες εκ των οποίων παίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ στόχος είναι η γνωριμία του ελληνικού κοινού με την κινηματογραφική παράδοση των γαλλόφωνων χωρών και τη διάδοση του πολιτισμού τους.