13/4/10

Η ΕΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ !

Η ποινή ισόβιου αποκλεισμού του Flavio Briatore από τη Formula 1 άρθηκε, έπειτα από συμβιβασμό που πέτυχε ο Ιταλός με τη FIA. Έτσι, ο πρώην διευθυντής της Renault F1, θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σπορ το 2013, μαζί με τον πρώην διευθυντή μηχανολογίας της ομάδας του Ενστοουν, Pat Symonds.
Ο Ιταλός και ο Βρετανός τιμωρήθηκαν πέρσι από τη FIA με ισόβιο και πενταετή αντίστοιχα αποκλεισμό από κάθε πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ομοσπονδία, με αιτία της εμπλοκή τους στο σκάνδαλο του σικέ GP Σιγκαπούρης 2010 - στο οποίο ο Nelsinho Piquet προσέκρουσε εσκεμμένα στον τοίχο για να επωφεληθεί και να κερδίσει ο έτερος οδηγός της Renault F1, Fernando Alonso.
Ο Flavio Briatore κινήθηκε νομικά και με επιτυχία, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ότι η απόφαση αποκλεισμού του από τη Formula 1 ελήφθη παράτυπα και ότι η FIA δεν είχε τη δικαιοδοσία για τέτοια απόφαση. Ο Ομοσπονδία εξέταζε το ενδεχόμενο έφεσης, αλλά τελικώς το εγκατέλειψε και τώρα ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμβιβασμό.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της FIA αναφέρεται ότι οι F. Briatore και P. Symonds "...εξέφρασαν τη μεταμέλειά τους και απολογήθηκαν στη FIA". Αυτό εξόργισε τον F. Briatore, ο οποίος έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση -σε τρίτο πρόσωπο- που ανέφερε:
"[Ο Briatore] επιβεβαίωσε ότι αποδέχεται να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα γεγονότα της Σιγκαπούρης ως διευθυντή της Renault F1, την ώρα που συνέβησαν, χωρίς καμία παραδοχή προσωπικής ενοχής για τα γεγονότα αυτά και χωρίς να αναγνωρίζει ότι η απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport [της FIA] εναντίον του θα ήταν βάσιμη.
Ο Flavio Briatore ενημέρωσε τη FIA για την πρόθεσή του να μην αναλάβει διοικητικό ρόλο στη Formula 1 πριν το τέλος του 2012 ή σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα της FIA πριν το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2011".