19/4/10

2ος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Αυτοκινήτων


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο φιλόξενο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης ο 2ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων. Δυστυχώς με δύο μόνο κατηγορίες (SPORT, OPEN). Ο κόσμος, παρά τις λίγες συμμετοχές, έδωσε το "παρόν". Να συνυπολογίσετε ότι 50 χλμ κοντύτερα στην πρωτεύουσα διεξαγόταν το 14ο Ραλλύ Κορίνθου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Στην κατηγορία SPORT ο Νεκτάριος Δέγλερης με Citroen Saxo πήρε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι έδωσε εντυπωσιακή μάχη με τον αδελφό του Δημήτρη για τους 6 πρώτους γύρους από τους συνολικά 20 του αγώνα. Στη συνέχεια η κατάταξη δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι και τη σημαία του τερματισμού, όπου ο Δημήτρης Δέγλερης με Peugeot 106 Rallye τερμάτισε δεύτερος και ο Λεωνίδας Λεοντόπουλος με ίδιο αυτοκίνητο, συμπλήρωσε την τριάδα των νικητών.

Η κατηγορία OPEN επεφύλαξε ένα συναρπαστικό θέαμα για τους πολλούς θεατές που επέλεξαν να περάσουν το ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Έτσι ενώ από την pole position ξεκίνησε ο Αντώνης Αθυμαρίτης με την Lancia Delta Integrale, ο Παναγιώτης Καμπύλης με το εντυπωσιακό VW Golf IV είχε άλλες προθέσεις με αποτέλεσμα μετά από 7 γύρους από το σύνολο των 20, να περάσει μπροστά και να μείνει στην πρώτη θέση της κατηγορίας μέχρι τον τερματισμό. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αντώνης Αθυμαρίτης, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Ταχτάς με την μαύρη Opel Ascona.
Μετά το τέλος των αγώνων για το Πρωτάθλημα Ταχύτητας αυτοκινήτων, το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ατομική χρονομέτρηση για τα οργανωμένα clubs GTCC και CITROENERGY, ενώ χθες ατομική χρονομέτρηση έκαναν και τα μέλη της νεοσυσταθείσας Λέσχης της Μεγαλόπολης.
Μείνεται συντονίσμενοι ..............