23/4/10

Ανάκληση γιά 25 Toyota Land Cruiser 150 !


Η Toyota Ελλάς ανακοινώνει πως θα προβεί στον προληπτικό έλεγχο 25 αυτοκινήτων Land Cruiser 150 στην Ελλάδα (από ημερομηνία παραγωγής: Αύγουστος 2009 μέχρι Απρίλιο 2010), με σκοπό να πραγματοποιηθεί τροποποίηση του λογισμικού, το οποίο χρησιμοποιείται στη λειτουργία του συστήματος VSC (Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Οχήματος).
Η προληπτική αυτή ενέργεια έρχεται σε απάντηση σχετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, οι οποίες κατέγραψαν πιθανή αίσθηση ασταθούς πρόσφυσης των πίσω τροχών κατά τη διάρκεια απότομου στριψίματος του τιμονιού (άνω των 90 μοιρών) σε ταχύτητες άνω των 90km/h. Η τροποποίηση του λογισμικού στην Κεντρική Μονάδα Ελέγχου (ECU) του VSC γίνεται ώστε το σύστημα να ενεργοποιείται πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ισχύ και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τη μέχρι τώρα λειτουργία του βάσει του προηγούμενου λογισμικού.
Μέχρι σήμερα, στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Toyota δεν έχει καταγράψει οποιοδήποτε ατύχημα, ή αναφορά, η οποία να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Επιπλέον, η Toyota διαβεβαιώνει τους εμπλεκόμενους πελάτες της, ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η προληπτική αναβάθμιση δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας.
Η Toyota Ελλάς, από τις αρχές Μαΐου, θα προβεί σε μέτρα για την άμεση τροποποίηση του λογισμικού του VSC των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων και αυτή τη στιγμή ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κατασκευαστή. Εντός των προσεχών ημερών, θα κοινοποιήσει επίσης σε όλους τους πελάτες της και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη, μέσω προσωπικής επιστολής, τις λεπτομέρειες για την διαδικασία υλοποίησης της τροποποίησης λογισμικού.
Η Toyota Ελλάς καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευθετήσει το συγκεκριμένο θέμα το συντομότερο δυνατό για την ικανοποίηση των πελατών της, ενώ η τροποποίηση του λογισμικού του συστήματος VSC των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά εργασίας στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Τoyota σε όλη την Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι στον προληπτικό έλεγχο που θα διενεργηθεί, δεν εμπλέκεται κανένα άλλο μοντέλο Τoyota ή Lexus. Για τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την Τoyota Ελλάς -Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών- στο τηλέφωνο: 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05.00μμ).