8/4/10

16ο rally sprint ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Η ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ με την έγκριση της ΕΘΕΑ διοργανώνει στις 1 και 2 Μαϊου 2010 το 16ο rally sprint Λ.Α.Μ.Α. στο νομό Φωκίδας. Πρόκειται για τον 3ο γύρο του Πανελληνίου Κυπέλλου Ασφάλτινων rally sprint και θα συνδιοργανωθεί από την Λ.Α.Μ.Α. και τον Δήμο Γραβιάς.
Στην 16η «έκδοση» του το rally sprint της Λ.Α.Μ.Α. «μετακόμισε» από τον Παρνασσό και από την γνωστή διαδρομή των 14 χιλιομέτρων, σε μία εξίσου γνωστή και ιστορική διαδρομή, αυτή την ΟΙΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΧΑΝΙ ΖΑΓΓΑΝΑ . Ο αγώνας περιλαμβάνει την διαδρομή Οινοχωρίου – Καλοσκοπής (όπως ήταν στην χωμάτινη έκδοση της αλλά και στην ασφάλτινη πρόσφατα πέρυσι στο Ιστορικό Ακρόπολης) με πρόσθετο κομμάτι αυτό της Καλοσκοπής – Χάνι Ζαγγανά , το οποίο είναι ολόκληρο κατηφορικό και αποτελεί το 60% της συνολικής διαδρομής των 20.300 μέτρων. Ο αγώνας που θα διεξαχθεί αυτή την φορά στον ορεινό όγκο της Γκιώνας δεν αλλάζει χαρακτήρα συγκρινόμενος με τον αγώνα του Παρνασσού και θα παραμείνει στην κορυφή των προτιμήσεων των αγωνιζόμενων και θεατών αφού περιλαμβάνει πάρα πολλά ασφάλτινα κατηφορικά και ασφαλή χιλιόμετρα. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι μέχρι την αλλαγή πορείας από Καλοσκοπή για Χάνι Ζαγγανά υπάρχει ολοκαίνουργιος ασφαλτο-τάπητας με εξαιρετικό κράτημα και χωρίς το παραμικρό ψεγάδι.
Ο αγώνας αποτελείται από συνολικά 20.300 μέτρα , όπου τα 8 χιλιόμετρα είναι ανηφορικά και επίπεδα και τα άλλα 12 χιλιόμετρα κατηφορικά.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά και του φετινού αγώνα είναι η ευκολία πρόσβασης των θεατών σε πολλά ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Δευτέρα 5 Απριλίου ώρα 8.30 πμ και λήγουν την Δευτέρα 26 Απριλίου στις 13:30 ώρα το μεσημέρι.
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται για τους αγωνιζόμενους στο ποσό των 170€ .
Η Λέσχη παρέχει στα πληρώματα το υπόλοιπο των 30€ του παραβόλου των αγωνιζόμενων ώστε να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή τους στον αγώνα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Λ.Α.Μ.Α στο τηλέφωνο και fax 2234022666 ή στα κινητά τηλέφωνα 6971890890 και 6396888555. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μηνύματα στο e.mail : karapetsanosj@hol.gr ή karapetsanos@ath.forthnet.gr καθώς και να παρακολουθούν όλα τα Δελτία Τύπου για αγωνιζόμενους τα οποία θα εμφανίζονται στα site :http://www.lamamfiklias.gr (από όπου μπορούν να κατεβάσουν και την αίτηση-δήλωση συμμετοχής)