Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

37o Rally Sprint Λίμνης Σμοκόβου

Η ΑΛΑΜΑΠ διοργανώνει με την έγκριση της Εθνικής επιτροπής Αγώνων και την άδεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 22 και 23 Μαΐου τον έναν από τους τρεις προγραμματισμένους αγώνες για το 2010 και συγκεκριμένα το χωμάτινο RALLY SPRINT που θα διοργανωθεί στην πανέμορφη, τεχνική και ασφαλέστατη ειδική διαδρομή της Αχλαδιάς που φέτος η λέσχη θα μακρύνει την ειδική συνδέοντας την με την ακροπολική ειδική διαδρομή της Μακρυρράχης που το μήκος θα φτάσει τα 12,5 χλμ. περίπου και με απλή διαδρομή 5χλμ.
Η οργάνωση θα αρχίσει από τώρα τη διαμόρφωση του δρόμου και παρόλο τις κακές καιρικές συνθήκες του χειμώνα που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανεβεί η στάθμη της λίμνης Σμοκόβου και να σκεπαστεί ο δρόμος που κατασκευάστηκε το Δεκέμβριο, η ΑΛΑΜΑΠ πάλι με τη βοήθεια της ΤΕΡΝΑΣ Α.Ε. θα διανοίξει καινούριο δρόμο για τη σύνδεση της Μακρυρράχης ώστε οι αγωνιζόμενοι που θα συμμετέχουν να απολαύσουν έναν αγώνα «γιορτή».
Tο 37ο RALLY SPRINT Λίμνης Σμοκόβου συμπίπτει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και τις εκδηλώσεις του Δήμου Ταμασίου η ΑΛΑΜΑΠ θα κάνει το καλύτερο για τους αγωνιζόμενους και από πλευράς παροχών θα κάνει ότι είναι δυνατόν να λιγοστέψει το κόστος του αγώνα στους φίλους αγωνιζόμενους.
Ο τεχνικός έλεγχος του αγώνα θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα στην πανοραμική και ασφαλέστατη χωμάτινη πίστα της Ανάβρας μήκους 2χλμ. η οποία παράλληλα θα χρησιμοποιείται από τους αγωνιζόμενους και σαν chec down για 5 γύρους.
Θα ακολουθήσει αναλυτικότερο δελτίο τύπου για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Τέλος η ΑΛΑΜΑΠ με την ευκαιρία για τις άγιες μέρες του Πάσχα εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε τον φακό του Photo R Press στην Ριτσώνα ...

Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με 38 συμμετοχές ...

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ήδη ξεκινήσει, με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα 38 πληρώματα, στον πρώτο γύρο του θεσμού. Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) θα διεξαχθεί με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου. Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός είναι ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 1999 και του 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου με νέο συνοδηγό φέτος, τον Χρήστο Κουζιώνη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia RS Rally2 και ευελπιστεί να φύγει νικητής από τη Θήβα, στη δεύτερη παρουσία του στον αγώνα. Από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει έως την πόλη της Βοιωτίας ο Σωκράτης Τσολακί

Στο νήμα ...

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η νίκη σε πολλές κατηγορίες στην Ανάβαση Ριτσώνας, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων θεατών μέχρι το τέλος. Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στη Formula Saloon . Ο οδηγός του Ford Fiesta ήταν ο πιο γρήγορος και στα δύο περάσματα και έφυγε για άλλη μια χρονιά νικητής από την Ανάβαση Ριτσώνας, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία FST. Στη δεύτερη θέση, χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό του νικητή, τερμάτισε ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Mitsubishi Lancer Evo VIII), ξεπερνώντας στο τέλος το εμπόδιο του Πιτ Παρθένη, ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Στην FSA, ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort MKI) ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου