Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Michael Schumacher στην Mercedes GP μέχρι το 2012 !


Ο Michael Schumacher δεν αποκλείεται να αγωνίζεται στη Formula 1 μέχρι το τέλος του 2012 και να φτάσει τα δέκα πρωταθλήματα και τριψήφιο αριθμό νικών! Ο Γερμανός υπέγραψε (υπό όρους) τριετές συμβόλαιο με τη Mercedes GP και ο ίδιος λέει ότι έχει ακόμα την ικανότητα να πρωταγωνιστήσει στη Formula 1. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Mercedes GP σήμερα (23/12) το πρωί για το συμβόλαιο με τον επτάκις πρωταθλητή της F1, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι για 1+2 χρόνια, με ετήσια αμοιβή ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων για τον "Schumi". Μετά από αρκετές εβδομάδες φημολογίας, ο Michael Schumacher προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα σελίδα της καριέρας του - ως οδηγός της Mercedes GP, πλέον: "Είναι μια ομάδα που κέρδισε και τα δύο πρωταθλήματα φέτος. Με τη Mercedes-Benz βασικό συνεργάτη, στόχος μας είναι αποκλειστική η διεκδίκηση του τίτλου. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ δυνατός, όπως έχουμε δει, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα". Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes GP, Ross Brawn, δείχνει να πιστεύει στις δυνατότητες του 41χρονου Michael Schumacher, με το οποίο μαζί κατέκτησαν και τα επτά πρωταθλήματα του Γερμανού. "Μου είπε ότι μπορεί να τα καταφέρει και του έχω τυφλή εμπιστοσύνη", είπε ο Βρετανός. "Πάντοτε ασκούσε κριτική στον εαυτό του, μόνο εκείνος γνωρίζει τι είναι ικανός να πετύχει. Είμαι άνετος και αισιόδοξος και πιστεύω στον Michael. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι με την προοπτική να γίνει μέλος της ομάδας μας". Αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεών του με τη Mercedes GP, ο Michael Schumacher δήλωσε: "Ο Ross Brawn μου τηλεφώνησε στο τέλος Νοεμβρίου για να μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ. Το τηλεφώνημά του, σε συνδυασμό με την εμπλοκή της Mercedes-Benz στην οποία, δημιούργησαν μια σπουδαία περίσταση". "Ποτέ μου δεν έφυγα από την πίστα. Στο τέλος του 2006 με είχε κουράσει η F1, αλλά μετά από απουσία τριών ετών έχω ανακτήσει όλη την ενέργεια και αισθάνομαι δυνατός. Έπαιξα με μοτοσικλέτες, αλλά τώρα αισθάνομαι έτοιμος για ορισμένα πολύ σοβαρά πράγματα". Τέλος, σχετικά με το θέμα του τραυματισμού του στον αυχένα -που του στέρησε την επιστροφή του με τη Ferrari τον Αύγουστο 2009-, ο Γερμανός είπε: "Είναι κάτι που ήθελα να καταλάβω. Πριν συμφωνήσω, εκγύμνασα τον αυχένα μου για να σιγουρευτώ πρώτα εγώ ότι είμαι εντάξει"."Μπορώ να πω με 100% βεβαιότητα ότι πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αυχένα μου. Δυστυχώς το καλοκαίρι, που έκανα δοκιμές με τη Ferrari, δεν είχε περάσει πολύς καιρός από το ατύχημα. Αλλά τώρα έχει θεραπευθεί πλήρως".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)