Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ford Fiesta: Mια χρονιά παγκόσμιων διακρίσεων


Η Ford γιορτάζει μία χρονιά επιτυχιών για το δημοφιλέστερο μικρό μοντέλο της, με τον John Fleming, Chairman & CEO, Ford Ευρώπης να παραλαμβάνει πρόσφατα την 26η σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση για το Ford Fiesta στο Βουκουρέστι – το βραβείο ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Ρουμανία’. Τους τελευταίους 12 μήνες, το Ford Fiesta έχει διακριθεί σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας πάνω από 70 περίοπτα βραβεία, σε 14 χώρες και περιοχές – Αυστραλία, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Ελλάδα, Γερμανία, Ινδονησία, Σλοβενία, Ισπανία, Ρωσία, Σκωτία, Ν. Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο και Καταλονία. Στην Κίνα μόνο, το Ford Fiesta έχει κατακτήσει 44 διακρίσεις! Μεταξύ των βραβείων είναι οι τίτλοι Αυτοκινήτου της Χρονιάς από εθνικές και ιδιωτικές εκδόσεις, του Καλύτερου Σούπερ Μίνι, αλλά και διακρίσεις της κατηγορίας Β – όλα έχουν απονεμηθεί για τα συνολικά προσόντα του Fiesta. Άλλα βραβεία τιμούν τη σχεδίαση ή την κατασκευαστική τελειότητα του Fiesta, ενώ αρκετά επιβραβεύουν τις εντυπωσιακές περιβαλλοντικές επιδόσεις του Fiesta, και κυρίως του μοντέλου Ford Fiesta ECOnetic με εκπομπές CO2, κάτω από 100g/km. «Είμαστε πολύ περήφανοι για το τελευταίο μοντέλο Fiesta, αφενός για τα όσα έχει επιτύχει, αφετέρου για το τι αντιπροσωπεύει» σχολίασε ο κος Fleming. «Το Fiesta είναι ένα μοντέλο ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια μεταμόρφωση της Ford Motor Company. Χαιρόμαστε που τόσοι πολλοί αγοραστές το έχουν επιλέξει, και τόσοι πολλοί ‘opinion formers’ έχουν αναγνωρίσει τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά του». Ο μεγάλος αριθμός διακρίσεων που έχει κερδίσει το αυτοκίνητο, υπογραμμίζει την εξαιρετική αποδοχή του από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Το σημαντικότερο όμως, είναι η επιτυχία που έχει γνωρίσει το νέο Fiesta από τους πελάτες, με πωλήσεις άνω των 540.000 μονάδων από τότε που λανσαρίστηκε, πριν από ένα χρόνο μόλις. Από αυτές, περισσότερες από 492.000 έγιναν στην Ευρώπη, όπου το Ford Fiesta είναι No.2 σε πωλήσεις σε όλες τις κατηγορίες, και No.1 στην κατηγορία του μέχρι στιγμής φέτος. «Καθώς το Ford Fiesta πρόκειται να κυκλοφορήσει και στη Β. Αμερική στις αρχές του 2010, θεωρούμε ότι είναι απλά θέμα χρόνου πριν το best-seller μας συγκεντρώσει και άλλα βραβεία στην εντυπωσιακή συλλογή του», δήλωσε ο κος Fleming.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)