Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με νέο αυτοκίνητο θα αγωνιστεί ο κυπελλούχος της κλάσης ΕΝ/9 στις αναβάσεις.


Ο Νίκος Ζακχαίος θα συμμετέχει στο 30ο Ράλι Παλάδιο οδηγώντας ένα Citroen C2 R2 με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Δενδρινό. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που προετοιμάζει η αγωνιστική ομάδα του Maxi Service Rent a C2 R2. Ήδη το πλήρωμα έχει κάνει κάποιες δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, όσον αφορά το στήσιμο, με σκοπό να το φέρει στα δικά του μέτρα. Σημειώνουμε πως το 30ό Ράλι Παλάδιο, στο οποίο χορηγός είναι το Maxi Service, θα είναι η πρώτη φορά που θα τρέξουν ταυτόχρονα στην Ελλάδα τέσσερα αυτοκίνητα κλάσης R2.
O οδηγός δήλωσε πριν τον αγώνα: “Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο που έχει πολλές δυνατότητες. Είναι ένα σύγχρονο αγωνιστικό με σειριακό κιβώτιο και ενσωματώνει τις λύσεις της κατηγορίας R που δείχνουν πως θα κινηθούν οι κλάσεις των μελλοντικών αγωνιστικών. Είναι μια καλή λύση για την Ελλάδα αφού αρκεί κάποιος να αγοράσει το kit και να έχει ένα αξιόμαχο και απολαυστικό αυτοκίνητο. Οδηγήσαμε για λίγο το αυτοκίνητο πριν τον αγώνα με σκοπό να φέρουμε το στήσιμο στα μέτρα μας. Το καταφέραμε μέχρι ένα ορισμένο ποσοστό αλλά δυστυχώς οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε άλλο με το αυτοκίνητο. Η διαφορά του είναι χαοτική σε σύγκριση με το Peugeot που συμμετέχω στις αναβάσεις και σίγουρα για να πρωταγωνιστήσει κάποιος με τέτοιο αυτοκίνητο χρειάζεται μια μικρή περίοδο προσαρμογής. Σκοπός μας είναι να ευχαριστηθούμε τον αγώνα και να βελτιωνόμαστε από ειδική σε ειδική. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας αφού χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε με αυτό το αυτοκίνητο.”
Χορηγός της προσπάθειας είναι το Sparco Club, υποστηρικτής τα ελαστικά Τζαφέρη από την Ελευσίνα, χορηγός επικοινωνίας το msfree ενώ αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών είναι η εταιρία Hankook.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο