Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταχύτερος ο P. Solberg στο shakedown του Ράλλυ Βρετανίας


Δεν ήταν μόνο η βροχή, αλλά και ο Petter Solberg που έδειξε στο shakedown ότι θα διαδραματίσει το δικό του ρόλο στη μεγάλη μάχη τίτλου μεταξύ του Mikko Hirvonen και του Sebastien Loeb στο Ράλι Βρετανίας, 12ο και τελευταίο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Γιατί δεν είναι μόνο ο Petter Solberg που μπορεί να επηρεάσει τη μάχη της νίκης με την ιδιωτική του Citroen C4 WRC, αλλά και η βροχή που μπορεί να κάνει το ίδιο: Αν πέσει και σήμερα, στο πρώτο σκέλος του αγώνα, ο Mikko θα απαλλαχθεί από το μειονέκτημα να εκκινεί πρώτος, βραδυπορώντας στο χώμα και καθαρίζοντας το δρόμο.Επιπλέον, η ολισθηρότητα από τη βροχή μπορεί να ρίξει στο παιχνίδι του τίτλου αρκετά απρόοπτα, για όλους. Ο Mikko έχει προβάδισμα ενός βαθμού από τον Sebastien και καθένας από τους δύο επίδοξους πρωταθλητές χρειάζεται να τερματίσει μπροστά από τον άλλο - όχι, απαραίτητα, να κερδίσει. Ίσως θέλοντας να δείξει πόσο πολύ ποθεί αυτή τη νίκη, ο Petter ήταν ο τελευταίος από τα κορυφαία πληρώματα που έφυγε από το shakedown - και στην τελευταία του προσπάθεια σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με διαφορά 0,2’’ από τον Jari Matti Latvala της Ford.
Ο Νορβηγός είπε ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να περιμένει οκτώ Ειδικές για να μάθει τη Citroen C4 WRC στο χώμα, όπως χρειάστηκε στην Καταλονία για να τη μάθει στην άσφαλτο. Το θετικό για εκείνον ήταν ότι χθες, στο τελευταίο του πέρασμα από το shakedown, γύρισε σε ρυθμίσεις που είχε βρει σε δοκιμές πριν τον αγώνα και αυτές φάνηκαν να προσεγγίζουν το ιδανικό.
Πίσω από τον Henning Solberg (Stobart Ford) και τον Sebastien Ogier (Citroen Junior), o Sebastien Loeb έκανε τον 5ο χρόνο και ο Mikko Hirvonen τον 7ο. Ο Γάλλος ήταν τρία δευτερόλεπτα πιο αργός από τον P. Solberg και ο Φινλανδός 5,5".
"Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Η βροχή ήταν πολλή, όπως και η λάσπη και ο δρόμος ήταν στενός με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε να βρούμε ρυθμό" είπε ο S. Loeb και κατέληξε: "Μετά τις αναγνωρίσεις στο στεγνό οι συνθήκες θα είναι αλλαγμένες. Δεν θα γνωρίζουμε που είναι τα μέρη που κρύβουν παγίδες και που είναι αλλαγμένη η πρόσφυση".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ