Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βάθρο και στη Siena για τον Σταθακόπουλο

Μια εμφάνιση πέρα από κάθε προσδοκία πραγματοποίησε ο Άγγελος Σταθακόπουλος το Σαββατοκύριακο 18, 19 Ιουλίου στην πίστα της Siena, συμμετέχοντας σε αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Easykart. Μόλις στη 2η συμμετοχή του για φέτος βρέθηκε στην πίστα η οποία θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο, τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart 2009, στην Τοσκάνη. Πρόκειται για μία απαιτητική πίστα, εξαιρετικά γρήγορη, με πάρα πολύ καλή άσφαλτο, χαρακτηριστικά που δε συναντά κανείς εύκολα στις Ελληνικές πίστες kart. Δουλεύοντας μεθοδικά, δοκίμασε όσες ρυθμίσεις πρόλαβε στη διάρκεια των περιορισμένων δοκιμών που είχε στη διάθεση του και ξεκινώντας τον αγώνα από την 6η θέση κατάφερε να ανέβει μέχρι και την 3η στην οποία τερμάτισε."Ο αγώνας στη Siena ήταν πολύ κρίσιμος για μένα και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αγώνες που έχω πραγματοποιήσει. Η πίστα είναι φανταστική, πολύ διαφορετική από αυτές που έχω βρεθεί μέχρι τώρα και σίγουρα πολύ πιο απαιτητική από τις πίστες που διαθέτουμε στην Ελλάδα. Αποφάσισα να κάνω αυτόν τον αγώνα για να προετοιμαστώ για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά ο συναγωνισμός ήταν ακόμα πιο δυνατός αφού συμμετείχε και ο Alessandro Zanoni, πρωταθλητής Ευρώπης και Ιταλίας το 2008 αλλά και ο Gianluca Ranieri, οδηγός που πρωταγωνιστεί φέτος τόσο στο Πρωτάθλημα Easykart όσο και στο Italian Open Masters.
Το πρόγραμμα ήταν πολύ πιεσμένο και έκανα τις λιγότερες δοκιμές που έχω κάνει ποτέ σε αγώνα, μόλις 3 δεκάλεπτα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι μοναδικός σκοπός μου ήταν να προετοιμαστώ για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με οδήγησε στο να δοκιμάζω ρυθμίσεις στα χρονομετρημένα, ακόμα και στον αγώνα. Κινήθηκα στη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι και αν δοκίμασα κι έτσι κατάφερα μετά από πολλές εναλλαγές θέσεων στη διάρκεια του αγώνα, να τερματίσω στην 3η θέση ανεβαίνοντας για 2η φορά στο βάθρο φέτος στους δύο αγώνες που έχω τρέξει. Ο Zanoni ήταν ο νικητής με 2ο τον Reggiani που είναι 2ος στη βαθμολογία ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Mauro Simoni, περιορίστηκε στην 4η θέση. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για μένα είναι ότι σημείωσα τον ταχύτερο μου χρόνο στον 19ο από τους 22 γύρους του αγώνα, κάτι που δείχνει το επίπεδο της προετοιμασίας μου".
Η συμμετοχή του Άγγελου Σταθακόπουλου στο Ιταλικό Πρωτάθλημα υποστηρίζεται από τη Superfast Ferries, την Ιταλική αλυσίδα καταστημάτων εμπορίας ελαστικών Gomme & Service και τα γυμναστήρια Desport Health Club.

Βαθμολογία
1Simoni Mauro156

2Reggiani Matteo94

3Perdisa Federico88

4Ranieri Gianluca85

5Stathakopoulos Angelos43

6Midrla Jan (Czech Republic)42

7Montagnani Andrea41

8Zanoni Alessandro32

9Sorci Massimo31

10Torri Fabio29

11Scuto Danilo29

12Lepri Filippo28

13Scotti Riccardo16

14Mazzariol Gino13

15Niccoli Marcello11

16Gromer Markus (Austria)11

17Komakowski Jacek (Poland)10

18Drudi Gianluca9

19Matteoli Claudio3

20Di Girolamo Pietro2

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)