Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δραματικό τέλος στο Rally της γειτονικής μας Βουλγαρίας

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα Rally. Μετά από έξοδο που είχαν οι Brian LAVIO - Flavio GUGELMINI με Peugeot 207 S2000, τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός και έχασε τη ζωή του ο συνοδηγός. Ο αγώνας κατ΄ απαίτηση ειδικά των οδηγών, όπως ήταν φυσικό διακόπηκε. Ο Flavio GUGELMINI ηλικίας μόλις 37 ετών βρέθηκε εκτάκτως στο μπακετ του Brian LAVIO. Γνωστός σε εμάς από την συνοδηγηση με τον G. Basso. Το τραγικό συμβάν έγινε στην πρώτη ειδική του 2oυ σκέλους, μια ειδική η οποία χαρακτηρίστηκε «περίεργη» από τους φίλους του φόρουμ που βρέθηκαν στο rally Βουλγαρίας. Χαρακτηριστική η κουβέντα του Γιώργου Φασκιώτη, συνοδηγού του Μπάμπη Γαζετά: στο κομμάτι που όλοι φοβόμασταν και είχαμε πάει πριν ξημερώσει σχεδόν, έγινε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο συνοδηγός του Lavio. Περίπου 2 χλμ πριν το φράγμα όπου και βρισκόμασταν. Όλοι οι επόμενοι οδηγοί έφτασαν καταρρακωμένοι και αποφάσισαν να τερματίσουν τον αγώνα, ειδικά αυτοί που είδαν το συμβάν! Η διοργάνωση στην αρχή ήθελε να συνεχιστεί ο αγώνας, κάτι που είναι αντίθετο με κάθε λογική. Ποιός θα μπορούσε να συνεχίσει... Οι αγωνοδίκες τελικά αποφάσισαν την οριστική διακοπή. Το 75% συμπληρώθηκε, ο αγώνας προσμετρά στην βαθμολογία. Όσο αφορά το δικό μας πλήρωμα, τους Κωνσταντίνου- Κουμποτή, η πρώτη αγωνιστική μέρα ήταν για αυτούς επεισοδιακή, καθότι ενώ ξεκίνησε με τους καλυτέρους οιωνούς δεν εξελίχθητε το ίδιο καλά στην πορεία. Το ελληνικό δίδυμο αφού μπήκε δυναμικά στον αγώνα ήταν τις δυο πρώτες ειδικές στην 21 θέση γενικής και στην τρίτη θέση στην κατηγορία Α6. Στην τρίτη ειδική όμως η τύχη τους έμελλε να αλλάξει όταν μια έξοδο έγινε η αιτία να χάσουν δυο λεπτά και οκτώ θέσεις στην γενική. Δεν το έβαλαν όμως κάτω και στις επόμενες τρεις ειδικές οδήγησαν ταχύτατα ανακτώντας εν μέρη το χαμένο έδαφος. Η πρώτη μέρα για τους Κωνσταντίνου - Κουμποτή «κλείδωσε» με την 24η θέση γενικής και την 5η θέση στην Α6. Βεβαίως τα πάντα τα αμαυρώνει ένας άδικος θάνατος. Η διοργάνωση επισκιάστηκε από τον χαμό του Flavio GUGELMINI, η ελληνική συμμετοχή όπως και όλες οι υπόλοιπες, η εκδρομή στην γειτονική χώρα των φίλων μας ήταν τόσο ευχάριστη έως εκείνη τη στιγμή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)