Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενθαρρυντικές οι εξετάσεις του Felipe Massa

Οι αναλυτικές εξετάσεις στις οποίες επεβλήθη ο Felipe Massa έπειτα από την επιτυχημένη εγχείρηση για τις κρανιοεγκεφαλικές του κακώσεις, έδειξαν ότι δεν έχει πειραχθεί κανένα ζωτικό σημείο του εγκεφάλου του και ότι νευρολογικά δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Το μεσημέρι της Κυριακής οι γιατροί του στρατιωτικού νοσοκομείου ΑΕΚ της Βουδαπέστης ξύπνησαν για λίγο τον Βραζιλιάνο, αλλά στη συνέχεια έκριναν αναγκαίο να τον τοποθετήσουν σε τεχνητό κώμα στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης για τις επόμενες 48 ώρες, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Σκοπός αυτής της απόφασης είναι να βοηθήσουν τον οργανισμό του Felipe να ξεκουραστεί και να αναρρώσει ταχύτερα. "Η εγχείρηση έφερε τα αποτελέσματα που αναμένουμε στα περιστατικά τέτοιων τραυματισμών" δήλωσε ο διευθυντής του νοσκομείου ΑΕΚ στη Βουδαπέστη, Peter Bazso.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών κατάταξης του Σαββάτου, ο Felipe Massa χτυπήθηκε στο κράνος, στο αριστερό μέρος του μετώπου του, από ένα ελατήριο βάρους 800 γραμμαρίων που είχε αποκολληθεί από τη Brawn-Mercedes του Rubens Barrichello την ώρα που η Ferrari είχε αναπτύξει ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.
Στη συνέχεια, πατώντας μαζί και το φρένο και το γκάζι είτε από το σοκ είτε από μερική απώλεια των αισθήσεών του, συνέχισε ευθεία στο σικέιν που ακολουθούσε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σφοδρά και μετωπικά στα προστατευτικά ελαστικά. Εκεί τον βοήθησε το σύστημα HANS, που συνδέει το κράνος με το κόκπιτ και κρατάει σταθερό τον αυχένα σε περίπτωση βίαιης πρόσκρουσης. Το βράδυ του Σαββάτου τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο ο Bernie Ecclestone και ο Rubens Barrichello, ενώ ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, πέρασε σχεδόν όλο το βράδυ εκεί μαζί με τον Dudu Massa και την έγκυο σύζυγο του Rafaella. Σήμερα το πρωί κατέφτασε και ο πατέρας του, Luis Antonio Massa και τον επισκέφτηκε και ο πρώην τεχνικός του διευθυντής στη Ferrari, Ross Brawn - κάτι που αναμένεται να κάνει το πρωί της Δευτέρας και ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo.
O R. Barrichello προσφέρθηκε απλόχερα να βοηθήσει, βγαίνοντας από το νοσοκομείο: "Αν μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω, διότι ορισμένες φορές αν υπάρχουν πολλοί τριγύρω τα κάνουν θάλασσα. Όλη η οικογένειά του είναι εκεί. Θέλω να πάω κι εύχομαι να μπορέσω να τον δω. Χθες δεν με άφησαν. Την ίδια ώρα πρέπει να σκεφτώ τα παιδιά και την οικογένειά μου, είναι πολύ συναισθηματική στιγμή", είπε ο Βραζιλιάνος.
"Αισθάνομαι ένα μεγάλο βάρος και θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν σκέφτηκα το θέμα στη διάρκεια του αγώνα. Είναι φίλος - και δεν το λέω επειδή το ελατήριο προήλθε από το δικό μου αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να είχε φύγει από οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δεν τα λέω όλα αυτά για μένα, αλλά γιατί κι εκείνος θα έκανε το ίδιο για μένα. Αν μπορώ να βοηθήσω θα μείνω για όσο χρειαστεί, αν όχι έχω τα παιδιά μου που με περιμένουν."
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο διευθυντής του συνδέσμου οδηγών Grand Prix, Mark Webber, δήλωσε: "Ήταν πολύ ατυχές συμβάν. Έχουμε φαινομενική ασφάλεια στη F1, αλλά ήταν φρικιαστικό ότι αυτό το εξάρτημα αναπηδούσε στην άσφαλτο, στο ύψος του κεφαλιού, την ώρα που περνούσε ο Felipe."
"Αυτή είναι η δουλειά μας και είμαστε πολύ ανακουφισμένοι που είναι εντάξει. Η εγχείρηση πήγε καλά κι είμαι σίγουρος ότι θα είναι και πάλι δυνατός σε λίγους μήνες, αυτό είναι το βασικό. Έχει καλούς ανθρώπους γύρω του, η FIA έκανε καλή δουλειά στο σημείο. Δεν θέλουμε να παρασυρθούμε πολύ αλλά θα γίνει καλά και είμαστε δίπλα του, φυσικά. Μας έλειψε στην εκκίνηση σήμερα, αλλά η ζωή συνεχίζεται."
Οι Lewis Hamilton και Kimi Raikkonen δεν ανήκουν στον GPDA. Ο πρώτος, νικητής του Ουγγρικού GP, είπε: "Είχα σπουδαία σχέση με τον Felipe για αρκετά χρόνια και ορισμένες σπουδαίες μάχες και ήταν λυπηρό να μην τον βλέπω σήμερα ανάμεσά μας."
"Με χαροποιεί ότι πήγε καλά η εγχείρηση και θα τον σκεφτόμαστε και θα προσευχόμαστε για εκείνον. Περιμένει ένα παιδί, πρέπει να ξαναγίνει τελείως καλά, οπότε όταν γίνει πατέρας θα μπορεί να κάνει τη δουλειά καλά."
Κι ο Kimi κατέληξε: "Ήταν πολύ, πολύ ατυχής περίσταση εκεί που κατέληξε. Όσο αγωνιζόμαστε με ανοιχτά κόκπιτ, τα κεφάλια μας θα είναι πάντα το πρώτο και χειρότερο μέρος που μπορεί να χτυπήσει κάτι που ίπταται στην πίστα."
"Αυτό που έγινε ήταν αληθινά ατυχές αλλά ευτυχώς είναι καλά, λίγο ως πολύ. Πιθανώς να χρειαστεί λίγο χρόνο να γίνει εντελώς καλά. Εμείς στην ομάδα ελπίζουμε να γίνει καλά και να επιστρέψει σύντομα. Αυτό είναι μέρος των αγώνων και όλοι το ξέρουμε. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)