Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Chevrolet Europe Φέρνει τη Σχεδίαση στο Διαδίκτυο



Τέσσερα χρόνια μετά το πολύ επιτυχημένο επαναλανσάρισμά της στην Ευρώπη, η Chevrolet εγκαινιάζει ένα μοναδικό διαδραστικό website που εισέρχεται στα άδυτα της αυτοκινητιστικής σχεδίασης της μάρκας, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, τα σχεδιαστικά στοιχεία Chevrolet, πρωτότυπα αυτοκίνητα και την παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της σχεδίασης.

Το http://www.chevroletdesign.com/ διερευνά σε βάθος τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Chevrolet και δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι το site λανσάρεται στην αρχή μιας χρονιάς που θα σηματοδοτήσει τον ερχομό δύο ολοκαίνουργιων, παγκόσμιων προϊόντων Chevrolet, του Cruze και του Spark.

Οι επισκέπτες του site θα κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές κατά τη δημιουργία ενός παγκόσμιου αυτοκινήτου. Θα μάθουν πώς οι σχεδιαστές της Chevrolet σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται στενά για να εξελίξουν αυτοκίνητα, τα οποία προορίζονται για τις παγκόσμιες αγορές.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα κατανοήσουν με μεγαλύτερη σαφήνεια πώς και ποια στυλιστικά στοιχεία και κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά διασφαλίζουν την αδιαμφισβήτητη μοναδικότητα ενός μοντέλου Chevrolet και την αναγνωρισιμότητά του με την πρώτη ματιά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για muscle car ή μίνι.

Το site εξηγεί επίσης το σημαντικό ρόλο που παίζει η σχεδίαση στη δημιουργία πιο ‘πράσινων’ αυτοκινήτων. Άλλωστε, δεν είναι μόνον η τεχνολογία που κάνει τα αυτοκίνητα πιο οικολογικά: Οι σχεδιαστές μπορούν επίσης να επηρεάσουν την παράμετρο αυτή αρκετά νωρίς, π.χ. με την επιλογή υλικών και την αεροδυναμική των σχεδίων τους.

Τέλος, οι επισκέπτες έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε άφθονο αποκλειστικό, οπτικό υλικό σχετικό με τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα οχήματα Chevrolet, αλλά και σε φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο. Επίσης, θα βρουν ένα διαδραστικό ημερολόγιο εκδηλώσεων της Chevrolet και links με άλλα site της μάρκας καθώς και εξωτερικά ειδησεογραφικά sites & blogs.
«Σ’ αυτό το διαδικτυακό τόπο, η Chevrolet παρουσιάζει καθαρά τη σχεδιαστική φιλοσοφία και τη μελλοντική της εξέλιξη», σχολιάζει ο Wayne Brannon, Εκτελεστικός Διευθυντής της Chevrolet Europe. «Όντας ταυτόχρονα ενημερωτικό και ψυχαγωγικό, θα προσελκύσει όσους ενδιαφέρονται για τη σχεδίαση. Εξάλλου, αυτό είναι μόνον η αρχή: Η Chevrolet ευελπιστεί, μελλοντικά, να επεκτείνει θεαματικά το site, προκειμένου να καλύψει ακόμα πιο συναρπαστικά θέματα που έχουν σχέση με το ντιζάιν».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ