Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακεφαλαίωση ...


Σε ιδανικές  καιρικές συνθήκες για αγώνα ανάβασης , χιλιάδες  ενθουσιώδεις θεατές παρακολούθησαν τις μάχες των οδηγών με τους νόμους της φυσικής και τα χρονόμετρα. Από πολύ πρωί, λίγο πριν ξημερώσει, άρχισαν σιγά σιγά οι θεατές να παίρνουν θέσεις στα ενδιαφέροντα  σημεία τις διαδρομής, ενώ στις 10:00 που άρχισε ο αγώνας υπήρξε το αδιαχώρητο κάτω από τον καταγάλανο Αργολικό ουρανό.


Το θέαμα άρχισε με την Κατηγορία Ν2 με τον ήδη πρωταθλητή και πρώτο στη Ν2, Κίμωνα Θέο, να κάνει εκπληκτικούς για την κλάση χρόνους και να τερματίζει τρίτος στη Ν. Δεύτερος στη Ν2 ακολούθησε ο Βίκτωρας Ρέκκας με τρίτο τον Ηλία Ασημακόπουλο. 
Μόνος στη Ν4 και πρώτος στην κατηγορία Ν τερμάτισε ο Γιώργος Αργυρίου με το Mitsubishi Evo IX, κρατώντας πίσω του δεύτερο στη Ν και πρώτο στη Ν3 το Διονύση Γιαννούλη, που προσαρμόζετε με επιτυχία στο Civic ΤypeR . 


Στην Ομάδα Α και τις δύο μέρες υπήρξαν συνταραχτικές μάχες μεταξύ των δύο WRC του Παναγιώτη Λιώρη και του Μιχάλη Ευθυμίου με νικητή τον δεύτερο ενώ τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Βέλιος με το υπέροχο Seat Leon WTCC.


Στην Ομάδα Ε, μετά από πολλές εγκαταλείψεις, πρώτος ήταν ο Λάππας Χρήστος, με δεύτερο το νεαρό ταλαντούχο Γιώργο Κουρνίατη και τρίτο τον πολυπρωταθλητή Δημήτρη Τσούργιανη.


Στην Κατηγορία Formula Saloοn ο εκρηκτικός  Μάριος Ηλιόπουλος έχοντας αντίπαλο μόνο τον εαυτό του και τα χρονόμετρα, κέρδισε το πρωτάθλημα για το 2019 χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους θεατές με πολύ γρήγορα και εντυπωσιακά περάσματα.
Ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος Ζηγογιάννης και ο Γιώργος Ανδριανόπουλος που ήταν και οι πρώτοι δύο  της κλάσης FST2.


Στα Ιστορικά, μετά τη μηχανική βλάβη που είχε ο Γιώργος Κατσαρός, η οποία τον έριξε στην 3 θέση, πρώτος ήταν ο Γιάννης Κάτσικας με δεύτερο το θηριώδες BDA του Γιώργου Γαβριηλίδη.
Το σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.  πέτυχε το στοίχημα να διοργανώσει τη μεγαλύτερη σε απόσταση και διάρκεια  ανάβαση του πρωταθλήματος, καθώς επίσης να κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στον αγώνα για τους θεατές από Αθήνα,  Άργος και Ναύπλιο. Δύο από τις σημαντικότερες καινοτομίες του αγώνα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία τους το σωματείο ΑΛΜΑ Ναυπλίου, τους χρυσούς χορηγούς, Ρεκτιφιέ Ορίτζιναλ και Φάρμα Κεχαγιά, τους χορηγούς επικοινωνίας ΣΚΑΙ Αργολίδας, Αρκαδίας , Μεσσηνίας, και το περιοδικό POWER.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους φίλους εθελοντές και μη και όλα τα μέλη του σωματείου μας που βοήθησαν εδώ και δύο μήνες να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.
Του χρόνου Αχλαδόκαμπος έκδοση 3 με μεγαλύτερες εκπλήξεις για όλους…!!!
Αποτελέσματα του αγώνα θα βρείτε: ΕΔΩ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Αναγέννηση ...

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης θα υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, 45 οδηγούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στις κατηγορίες Ν&Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών! Διοργανωτές είναι τα Σωματεία “Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ αυτοκινήτων” (ΑΣΙΣΑ) και “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Η κατηγορία Ν&Α συγκέντρωσε 11 οδηγούς, οι οποίοι θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη στην πρεμιέρα του θεσμού. Με τετρακίνητο Lancer της Ομάδας Ν θα αγωνιστεί ο 26χρονος Ταξιάρχης Ασημακόπουλος, ευελπιστώντας η τύχη να είναι με το μέρος του στην Τρίπολη, σε αντίθεση με την πρόσφατη Ανάβαση Ριτσώνας. Γνωστός από τη συμμετοχή του σε αγώνες ταχύτητας παλαιότερα, ο Σάκης Ηλιάδης επιστρέφει στην πίστα με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX και θα διεκδικήσει τη νίκη, ενώ για πρώτη φορά θα εκκινήσει σε αγώνα ταχύτητας ο 27χρονος τοπικός, Δημήτρης Μουργελάς με ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII. Από τη Ρόδο θα ταξιδέψ