15/7/17

Στην Δημητσάνα ...Με την δροσιά του Μαίναλου να προστατεύει τους 63 συμμετέχοντες από τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, ολοκληρώθηκαν οι χρονομετρημένες δοκιμές για την φετινή, 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου.
Ο παραδοσιακός καλοκαιρινός αγώνας των ελληνικών αναβάσεων συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια και η διάθεση εορτασμού αυτού του σημαντικού αριθμού, ήταν ακόμη μεγαλύτερη από διοργανωτές αλλά και συμμετέχοντες.
Ασφαλώς αυτό που ξεχώρισε ήταν η επιστροφή του Ενιαίου στην ελληνική πραγματικότητα καθώς οι 15 οδηγοί που συμμετέχουν σε αυτή την πρεμιέρα του νέου θεσμού, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πήραν το "βάπτισμα του πυρός" για έναν ολοκληρωτικά νέο θεσμό που αναμένεται με ενδιαφέρον.
Και στα εκτός Ενιαίου όμως το ενδιαφέρον για τον αυριανό αγώνα είναι μεγάλο, ιδίως από τη στιγμή που η 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου έστω και αν είναι αγώνας για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος, είναι κυρίως μια απολαυστική αγωνιστική διαδικασία για τους συμμετέχοντες.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του Σαββάτου στην ομάδα Α ξεχώρισε ο Χρήστος Μάντεσης με το Honda Civic Type-R με το 1:45.16 από το πρώτο σκέλος, στην Ομάδα Ν η καλύτερη επίδοση ήταν το 1:44.94 του "Αμερικάνου" με το Mitsubishi EVO IX που επετεύχθη στο δεύτερο σκέλος. Στην Ομάδα Ε ταχύτατος ήταν ο Γιάννης Δρακόπουλος με το Peugeot 106 S16 και το 1:48.08 του τρίτου σκέλους, ενώ στην Formula Saloon  η καλύτερη επίδοση ανήκε στον Σπύρο Παπαδόπουλο με το Ford Escort MKII που σημείωσε χρόνο 1:40.20.
Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Γορτυνίας που φιλοξενεί τους ανθρώπους του αγώνα στην περιοχή και δημιούργησε για μια ακόμη χρονιά ένα μοναδικό γλέντι με κέφι και καλή διάθεση από όλους στην πλατεία Ζυγοβιστίου.