Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με στόχο τον τερματισμό στο Ράλλυ Ακρόπολις ...


Το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, το Ράλλυ Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου, έχοντας ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας. Το παρών για άλλη μια χρονιά δίνει ο Ίαν Παπανικολάου που για την περίσταση θα έχει στο δεξί κάθισμα του Toyota Yaris τον Γιώργο Κυπριανού, με τον οποίο συμμετείχαν στον περσινό αγώνα. Με τη δράση να εκτυλίσσεται στις περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, κάθε ημέρα προσμετράει ξεχωριστά με συντελεστή 1.5 για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ.
Οι αναμνήσεις του νεαρού οδηγού από Ράλλυ Ακρόπολις δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Έχοντας εγκαταλείψει πολύ νωρίς το 2014, στην πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα, την επόμενο έτος, το Toyota Yaris αρνήθηκε να ξεκινήσει, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τα ηλεκτρικά λίγο πριν τη μάχη. Το 2016, χρονιά όπου το Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στη Στερεά Ελλάδα, το δίδυμο των Παπανικολάου-Κυπριανού, ολοκλήρωσε τον αγώνα, συλλέγοντας πολύτιμη εμπειρία που θα τους βοηθήσει στη φετινή τους προσπάθεια: «Η εμπειρία μου από τον περσινό αγώνα σαφώς και είναι πολύτιμη για φέτος. Η διαδρομή είναι ίδια ακριβώς με ελάχιστη διαφορά στην αρχή της Γραβιάς. Έχοντας εικόνες από το 2016, νιώθω πως έχω πλέον περισσότερα εφόδια για τον αγώνα και θα αντιμετωπίσω πιο μυαλωμένα τυχόν δυσκολίες που θα εμφανιστούν σε αυτό τον απαιτητικό αγώνα.», ήταν τα λόγια του 27χρονου οδηγού. 


Μετά τις απαραίτητες αναγνωρίσεις από τις ειδικές διαδρομές, ο οδηγός φάνηκε προβληματισμένος σχετικά με την κατάσταση των δρόμων το διήμερο του αγώνα: «Η αλήθεια είναι πως τα είδα όλα. Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος στο βουνό και οι δρόμοι σε κακή κατάσταση από τις συνεχόμενες βροχές και κατολισθήσεις. Σε πολλά σημεία ήταν ίδια τα κομμάτια με μέτριας δυσκολίας αγώνα 4x4 Rally Raid. Ευελπιστώ πως η οργάνωση έχει κάνει καλά τη δουλειά της και δεν θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στον αγώνα.», υπογράμμισε.
Όπλο του Ίαν Παπανικολάου θα είναι και φέτος το Toyota Yaris της C6, μιας κατηγορίας η οποία περιλαμβάνει αυτοκίνητα έως 1400 κ.εκ.: «Ο συναγωνισμός και τις δύο ημέρες του αγώνα είναι πολύ ωραίος. Όλοι είναι ικανοί για ένα καλό αποτέλεσμα καθώς είναι μεγάλος αγώνας αντοχής για εμάς με τα "μικρά".», δήλωσε ο οδηγός και πρόσθεσε αναφορικά με το στόχο του: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι ο τερματισμός όπως και πέρσι. Από εκεί και πέρα και εφόσον όλα βαίνουν καλώς, να κυνηγήσουμε θέσεις και χρόνους.»
Η πανηγυρική εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.30 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ενώ η δράση ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 10.04. Συνολικά ο αγώνας περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές, με 6 από αυτές να εκτυλίσσονται το Σάββατο και 6 την Κυριακή. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Κυριακής με τα πληρώματα να καλούνται να διανύσουν 229.74 αγωνιστικά χιλιόμετρα τις δύο ημέρες του αγώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ