Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

12o Ράλλυ Δαναών 2017 ...


O Ac3 (Argolis Classic Car Club) σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών και επίκεντρο την Αργολίδα, πραγματοποίησε το 12ο Πολιτιστικό-Ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017, εκδήλωση που συμπεριλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΦΙΛ.Π.Α. 
Η εκκίνηση της 1ης ημέρας δόθηκε στα πληρώματα από τα Δερβενάκια (café ΕΝΟΔΙΟΝ) και μέσω Αχλαδοκάμπου έφτασαν για ανασυγκρότηση στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας όπου τα όμορφα κλασσικά οχήματα έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από τους κατοίκους. Η επανεκκίνηση του 1ου σκέλους περιελάμβανε γραφικές διαδρομές στο όρος Πάρνωνα, διέλευση από το Άστρος και κατέληξε στην Νέα Κίο Αργολίδας, όπου αυτοκίνητα και πληρώματα παρατάχθηκαν για φωτογράφηση στο λιμάνι. 
Η εκκίνηση της 2ης ημέρας δόθηκε την Κυριακή στις 10:30 από το ίδιο σημείο με κατεύθυνση προς τα όρη Αρτεμίσιο και Λύρκειο μέσα από εξ ίσου γραφικές διαδρομές και μετά από 2 ½ ώρες πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός στην Πλατεία Δημοκρατίας Άργους. 


Μετά από 305 αγωνιστικά χλμ. και 14 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και 27 χρονομετρήσεις, αναδεικνύονται οι ακριβέστεροι όλων, τρείς πρώτοι νικητές:

1. Κονταράτος Θ. - Ιατρίδης Ι. / Porsche 911 SC / 1982 / 2994cc 
2. Μουστάκας Σ. - Μουστάκας Ν. / Alfa Romeo Alfasud / 1978 / 1490cc 
3. Καραδήμας Δ. - Μπουλούκου Β. / Innocenti Mini Cooper / 1975 / 1275cc
Ακολούθησε γεύμα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα και απονομή επάθλων στους «Στρατώνες Καποδίστρια», όπου πλέον της βράβευσης των νικητών και διακριθέντων, απονεμήθηκαν και αναμνηστικά στους μικρούς συνοδηγούς που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση. Aξιοσημείωτη είναι η απονομή του επάθλου ¨ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ¨ σε 2 πληρώματα, τα οποία διέκοψαν την προσπάθεια τους για διάκριση, προκειμένου να βοηθήσουν άλλο πλήρωμα που χρειάστηκε βοήθεια.
Η Οργανωτική Επιτροπή είχε θέσει ως στόχο να σχεδιάσει μία εκδήλωση, με ασφαλείς όμορφες σβέλτες διαδρομές συνδυασμένες με οδηγική απόλαυση, ειδικές δοκιμασίες που απαιτούσαν βασικό εξοπλισμό, ταχεία έκδοση αποτελεσμάτων και κατάφερε να αποσπάσει τα ευμενή σχόλια των περισσοτέρων συμμετεχόντων που πέρασαν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Η καλύτερη ανταμοιβή για την λέσχη που θεωρεί όλα τα πληρώματα φίλους και φιλοξενούμενους της, είναι ότι αναχώρησαν χαμογελαστά ανεξαρτήτως αποτελέσματος με την ικανοποίηση στα πρόσωπα τους, καθώς συμμετείχαν σε μία εκδήλωση πού κάλυψε τις προσδοκίες τους. 
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, την Κ.Ε.Δ.Α.Μ, τους χορηγούς και υποστηρικτές μας για την άψογη συνεργασία και την http://www.sportstiming.gr/ για την ταχεία έκδοση και διαρκή φιλοξενία των αποτελεσμάτων.
Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη και τους φίλους της λέσχης, καθώς και τα μέλη των λεσχών ΦΙΛ.Π.Α και Σ.Ι.Σ.Α που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Οι κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις του AC3, δίνουν διάθεση και κίνητρο στα μέλη της λέσχης να προσπαθήσουν στο μέλλον για τα καλύτερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ