Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο - 37η Ανάβαση Πορταριάς ...


Στα πρότυπα κορυφαίων ενιαίων πρωταθλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο 2017 ξεχωρίζει ήδη από το δεύτερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της πορείας του. Η εξαιρετική ατμόσφαιρα μεταξύ των «αντιπάλων» και ο ευγενής ανταγωνισμός του ενός απέναντι στον άλλον, συνδυάζονται άψογα με τη σταδιακή βελτίωση ακόμη και εκείνων που δεν είχαν καμία πρότερη αγωνιστική εμπειρία.
Αυτό ακριβώς έγινε και στην 37η Ανάβαση Πορταριάς, η οποία αποτέλεσε τον 3ο και 4ο αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017 με 16 οδηγούς να συμμετέχουν στη Γενική κατάταξη, εκ των οποίων οι 8 στην ξεχωριστή κατηγορία κάτω των 30 ετών. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Νίκος Ζάχος που ήρθε στην ανάβαση του Βόλου ως πρωτοπόρος της Γενικής και χάρη στις δύο νίκες αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Το ταλέντο και η εμπειρία του δεν άφησαν πολλά περιθώρια, ενώ η σπουδαιότερη στιγμή της ημέρας ήταν αναμφίβολα, το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων των οδηγών του Ενιαίου που αναγνώρισαν τους εξαιρετικούς χρόνους του νικητή, όταν εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του στο τέλος του 2ου σκέλους. 
Ο μοναδικός από τους οδηγούς άνω των 30 ετών, που πλησίασε το ρυθμό του Ζάχου, αλλά μόνο στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Μίλτος Κύρκος που αρκέστηκε σε μια δεύτερη θέση το μεσημέρι, καθώς μια μικρή έξοδος στο πρωινό σκέλος τον άφησε ανικανοποίητο οδηγικά και με μικρή βαθμολογική συγκομιδή στον 3ο αγώνα του Ενιαίου. 
Κατά τα άλλα ο Στάθης Κουκέας έδειξε σπουδαία βελτίωση και μπορεί να υπερηφανεύεται πως άφησε πίσω του τον πολύ πιο έμπειρο Γιώργο Καμιτσάκη, έστω και για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Γιώργος Σαρταμπάκος που έκανε ντεμπούτο στο Ενιαίο στην Πορταριά, επιστρέφοντας σε αγώνες έπειτα από χρόνια, έδειξε σταθερότητα στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα στους «πρεσβύτερους» οδηγούς. 


Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας των «Νέων» είχαμε στην Πορταριά, καθώς ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σημείωσε το απόλυτο βαθμολογικά, με δύο νίκες στους δύο ξεχωριστούς αγώνες του Ενιαίου και πέρασε πρώτος, υποσκελίζοντας τον Στράτο Κυρλαγκίτση
. Δύο νίκες που μόνο εύκολες δεν ήταν καθώς η πίεση από τους υπόλοιπους «Νέους» ήταν ασφυκτική και στα δύο σκέλη της ανάβασης. Στο πρώτο επικράτησε του Φίλιππου Καλέση για λίγο λιγότερο από τρία δέκατα και στο δεύτερο άφησε πίσω του τον Κυρλαγκίτση για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου. Το βάθρο συμπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση ο Γιάννης Ποτουρίδης και στη δεύτερη ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος. Ο νεαρός από τη Δημητσάνα το πανηγύρισε δεόντως μιας και ήταν το πρώτο του βάθρο στο φετινό Ενιαίο. 
Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Παναγιώτης Ρουστέμης που αποσυντονίστηκε από την έξοδο που είχε στο πρώτο σκέλος, ενώ ο Μιχάλης Δουλτσίνος έδειξε να πλησιάζει λίγο περισσότερο τους υπόλοιπους «Νέους» και να το απολαμβάνει. 
Τέλος ο rookie Ιάκωβος Γιουσουρούμ που έπεσε στα βαθιά της Πορταριάς, το «πάλεψε» και έμεινε ικανοποιημένος από το χρόνο του δευτέρου σκέλους που ήταν σημαντικά βελτιωμένος. 





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ