8/6/17

Απολαύστε το με μοντέλα, υπηρεσίες & αξεσουάρ Opel ...


Οι ημέρες γίνονται μεγαλύτερες, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και φτάσαμε κιόλας στο καλοκαίρι. Επομένως, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να προγραμματίσουμε τις ταξίδια και τις διακοπές μας με την Opel. Δύο μοντέλα προτείνονται ανεπιφύλακτα για το σκοπό αυτό: Το δημοφιλές Opel Mokka X και το συμπαγές Opel Astra Sports Tourer. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν και δύο ακόμα – το νέο Opel Crossland X και το νέο Opel Insignia Sports Tourer, που όμως αναμένονται, στα καταστήματα των Διανομέων, το μεν Crossland X την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, το δε Insignia Sports Tourer το φθινόπωρο. Εν τούτοις, τα ευέλικτα Mokka X και Astra Sports Tourer καλύπτουν όλες τις ανάγκες και μετατρέπουν το κάθε ταξίδι σε αξέχαστη εμπειρία – ανεξάρτητα αν ο προορισμός είναι στην Πίνδο ή στον Ταΰγετο ή σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο.
Οι διακοπές ξεκινούν με το που θα μπείτε σε ένα μοντέλο Opel χάρη στα στάνταρ καθίσματα comfort και τα premium εργονομικά καθίσματα, πιστοποιημένα από τους ειδικούς του AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). Με τα υπερσύγχρονα καθίσματα όλοι μπορούν να ρυθμίζουν την ιδανική θέση χάρη στις πολυάριθμες λειτουργίες. Τα καθίσματα AGR εξασφαλίζουν άνετο ταξίδι ακόμα και σε πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, χάρη σε ένα μοναδικό συνδυασμό ρύθμισης πλευρικής στήριξης, λειτουργίας μασάζ, και εξαερισμού. Το στάνταρ A/C και το προαιρετικό, διζωνικό, αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού, με το οποίο ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ρυθμίζουν ατομικά τη θερμοκρασία σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, παρέχουν πρόσθετη άνεση. 
Η Opel έλαβε υπόψη και όσους αγαπούν τη αναζωογονητική αίσθηση του φρέσκου αέρα. Η ηλεκτρική, κρυστάλλινη ηλιοροφή που διατίθεται για το Astra Sports Tourer και το Mokka X προσφέρει μία ευχάριστη, ανανεωτική αύρα. Οι επιβάτες έχουν επίσης στη διάθεσή τους ένα προστατευτικό σκιάδιο ώστε να μην ζεσταίνονται όταν  η οροφή κλείνει. Το θερμοανακλαστικό κρύσταλλο Solar Protect συμβάλλει στην ευχάριστη θερμοκρασία της καμπίνας. Τα φιμέ πίσω παράθυρα περιλαμβάνονται ακόμα και στο βασικό εξοπλισμό κάποιων εκδόσεων. Όπως το παρμπρίζ Solar Reflect του νέου Opel Mokka X. Χάρη σε μία ειδική επίστρωση, το εσωτερικό του συμπαγούς SUV δεν θερμαίνεται πολύ γρήγορα και παραμένει ευχάριστα δροσερό. Επιπλέον, ειδικά διαμορφωμένα αλεξήλια για πλαϊνά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ προστατεύουν τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές από την έντονη υπεριώδη ακτινοβολία. Τα πολυάριθμα αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα Opel περιλαμβάνονται στο νέο περιοδικό Αξεσουάρ Opel+ που διατίθεται από όλους τους Διανομείς Opel και στο σύνδεσμο www.opel-accessories.com.


Τεχνολογία Opel LED: Κάνει τη νύχτα μέρα 

Όσοι προτιμούν να ταξιδεύουν τις νυχτερινές ώρες, μπορούν να βασίζονται στην τεχνολογία LED της Opel που εξασφαλίζει απαράμιλλη ορατότητα. Οι προβολείς του Mokka X, AFL (Adaptive Forward Lighting) LED ‘ανοίγουν το δρόμο’ για τον προορισμό διακοπών τις δροσερές καλοκαιρινές νύχτες σε πελάτες της κατηγορίας SUV.
Οι βραβευμένοι προβολείς IntelliLux LED® matrix του Opel Astra Sports Tourer αντιπροσωπεύουν μία τεχνολογία premium επιπέδου. Το σύστημα LED matrix που αποτελείται από 16 τμήματα LED – οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος – προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Όταν το όχημα βγαίνει εκτός αστικών περιοχών, η μεγάλη σκάλα φώτων ενεργοποιείται αυτόματα και παραμένει αναμμένη.  Όταν η εμπρός κάμερα Opel Eye ανιχνεύσει πηγές φωτός από αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα, μεμονωμένες λυχνίες LED στη σχετική ζώνη απενεργοποιούνται, ‘συσκοτίζοντας’ απλά την περιοχή γύρω από τα οχήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς του Astra να χρησιμοποιούν τη μεγάλη σκάλα χωρίς να ‘τυφλώνουν’ τους υπόλοιπους οδηγούς. 


Εξαιρετική ψυχαγωγία χάρη στα συστήματα Opel OnStar &  IntelliLink 

Η Opel έχει αρκετές έξυπνες λύσεις που δεν αφήνουν τους οδηγούς και τους επιβάτες να πλήξουν στα μεγάλα ταξίδια. Μία από αυτές μάλιστα προσφέρεται στάνταρ στις περισσότερες εκδόσεις των Astra Sports Tourer και Mokka X και είναι το Opel OnStar. Το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας προσφέρει πολυάριθμες υπηρεσίες, από Αυτόματη Απόκριση σε Σύγκρουση (Automatic Crash Response) μέχρι Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος (Stolen Vehicle Assistance). Και καθώς η περίοδος των διακοπών πλησιάζει το OnStar έχει επεκτείνει τη γκάμα του με άλλες υπηρεσίες, όπως  κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο  και αναζήτηση χώρου στάθμευσης  μέσω ενός από τους προσωπικούς Συμβούλους OnStar. Ωστόσο, το σύστημα, εκτός από φύλακας άγγελος και διαχειριστής, διασφαλίζει και εξαιρετική ενημέρωση/ψυχαγωγίας με ένα ισχυρό 4G/LTE Wi-Fi hotspot . Οι επιβάτες μπορούν να συνδέουν όλες τις συσκευές τους στο internet και, στη συνέχεια, να απολαμβάνουν το ταξίδι. Οι πίσω επιβάτες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους μία ακόμα πρακτική λύση με τη μορφή του αντάπτορα FlexConnect. Το σύστημα επιτρέπει την τοποθέτηση tablets στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, ενώ τα παιδιά μπορούν να ψυχαγωγούνται στα πίσω καθίσματα παίζοντας παιχνίδια ή παρακολουθώντας βίντεο.
Οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στις σημαντικότερες λειτουργίες των Apple και Android smartphone χάρη στο σύγχρονο σύστημα infotainment IntelliLink, όπως το στάνταρ Radio R 4.0. Όσοι πάλι αποζητούν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα ήχου, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κορυφαίων ηχοσυστημάτων, από Bose μέχρι Infinity ανάλογα με το μοντέλο. Επιπλέον, τα συστήματα πλοήγησης IntelliLink υπόσχονται εξαιρετική ψυχαγωγία και αξιόπιστη καθοδήγηση. Το Opel Astra Sports Tourer και το Opel Mokka X διατίθενται προαιρετικά με το υπερσύγχρονο  Navi 900 IntelliLink.


Μεταφορά σανίδων του σερφ, καγιάκ ή ποδηλάτων; Εύκολη με την Opel

Ανάλογα με το μοντέλο, τα οχήματα Opel προσφέρουν κορυφαίο χώρο αποσκευών στην αντίστοιχη κατηγορία τους. Συγκριμένα, το Mokka X έχει μέγιστη χωρητικότητα 1.372 L και το Astra Sports Tourer αντίστοιχα 1.630 L. Και δεν είναι μόνον αυτό: Βασικές σχάρες για μπαγκαζιέρες οροφής Opel ή Thule τοποθετούνται γρήγορα και εύκολα. Αυτό αυξάνει την ικανότητα μεταφοράς αποσκευών κατά 470 L και δημιουργεί πρόσθετο χώρο για σουβενίρ.
Ακόμα και ογκώδης εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ αποθηκεύεται με ασφάλεια μέσα ή στην οροφή του αυτοκινήτου χάρη στα έξυπνα συστήματα. Βάσεις για σανίδες του σερφ ή καγιάκ στερεώνονται στη βασική σχάρα, για τη μεταφορά του στην οροφή του Opel Mokka X. Από την άλλη, οι λάτρεις του βουνού, μπορούν να ζήσουν την απόλυτη περιπέτεια με το Opel Mokka X χάρη στο προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης (AWD). Το προσαρμοζόμενο σύστημα 4x4 προσφέρει εξαιρετικό κράτημα σε όλες τις επιφάνειες και χαρίζει άφθονη οδηγική απόλαυση. Το Mokka X μπορεί εύκολα να μεταφέρει μέχρι τέσσερα ποδήλατα, χάρη στην ενσωματωμένη σχάρα ποδηλάτου FlexFix.
Η περίοδος των διακοπών είναι προ των πυλών με τα Astra Sports Tourer και Mokka X. Ωστόσο, όπως ήδη αναφέραμε, η Opel έχει και άλλους άσους στο μανίκι της για μερικούς πελάτες. Το νέο Opel Crossland X και το νέο Opel Insignia Sports Tourer είναι ήδη καθ’ οδόν για τις εκθέσεις των Διανομέων.