7/2/17

RHODES CIRCUIT ...


Μετά το απόλυτα πετυχημένο Test Event, που διοργανώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου, η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα προς το μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την αναβίωση, μετά από μισό αιώνα, του θρυλικού αγώνα ταχύτητας στο Νησί των Ιπποτών
Τα βήματα για την επίτευξη του στόχου πρέπει να είναι άμεσα και σταθερά. Οι άνθρωποι, που έχουν αναλάβει το όλο εγχείρημα, το γνωρίζουν πολύ καλά και για αυτό έβαλαν αμέσως τη διαδρομή του αγώνα στο μικροσκόπιο. Εξετάστηκε η κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε το σύγχρονο Rhodes Circuit να είναι, αν όχι καλύτερο, εφάμιλλο των αντίστοιχων διεθνών αυτοκινητοδρομίων και σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της FIA.
Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit έφτιαξαν το πρώτο «αποτύπωμα» της διαδρομής με τις βασικές λεπτομέρειες, που αφορούν στις αλλαγές του υπάρχοντα χώρου. «Σημαδεύτηκαν», οι σηματοδότες που πρέπει να αλλάξουν θέση, τα σημεία που θα μπουν οι κινητές μπάρες ασφαλείας – τύπου Μόντε Κάρλο- καθώς και τα μέρη, όπου θα δημιουργηθούν μόνιμες μπάρες ασφαλείας. Φυσικά προγραμματίστηκε το πιο βασικό, που είναι η αλλαγή της ασφάλτου της διαδρομής, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις αγωνιστικές διεθνείς προδιαγραφές.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Rhodes Circuit κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, βλέποντας την αγάπη του κόσμου -πάνω από 20 χιλιάδες αυθόρμητα από όλες τις άκρες του νησιού έδωσαν το παρών στο πρώτο πετυχημένο Test Event στα μέσα του Ιανουαρίου - άναψε τα φώτα της εκκίνησης δίνοντας γρήγορο ρυθμό στις εργασίες, που απαιτούνται για να γίνει το Rhodes Circuit ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης τηρώντας τις αυστηρές προδιαγραφές της FIA.


Την όλη προσπάθεια έχει αγαπήσει όλος ο κόσμος της Ρόδου, αυτό έγινε εμφανές όταν στο πρώτο Test Event, 20. 000 κόσμος γέμισε αυθόρμητα τη διαδρομή του ιστορικού αγώνα. Το σημαντικότερο είναι ότι η κοινωνία του σμαραγδένιου νησιού βλέπει πλέον τα οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία από τη δημιουργία μιας τέτοιας πίστας και τη διοργάνωση ενός διεθνή αγώνα, όσο και όλης της Ελλάδας.
Τις προσδοκίες του κόσμου έχει αγκαλιάσει εξ αρχής η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος καθώς και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος που πιστεύουν ακράδαντα ότι ο αγώνας θα γίνει πόλος έλξης τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, από τη μεγάλη δημοσιότητα, που θα πάρει το νησί από ένα τέτοιο event. Άλλωστε το Σαββατοκύριακο του πρώτου Test Event οι 3 χιλιάδες επιβάτες του πρώτου για το 2017 κρουαζιερόπλοιου που επισκέφτηκε τη Ρόδο, είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν και να μεταφέρουν εικόνες στις χώρες τους από τα super cars των παιδιών του SpeedSector, που έδωσαν άρωμα αδρεναλίνης μαζί με του Ρόδιους οδηγούς και μοτοσυκλετιστές των συλλόγων μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ρόδου - Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης και Λέσχη Μοτοσυκλέτας «ΙΚΑΡΟΣ-στα μεσαιωνικά σοκάκια του νησιού.
Με το σύνθημα «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;» η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit δεν σταματά εδώ έχει στο φάκελό της και άλλα πλάνα για τη νεολαία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό του σμαραγδένιου Νησιού των Ιπποτών, αλλά και όλης της χώρας.

Υπομονή! Προσεχώς στις… οθόνες σας.