4/1/17

Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity Ιστορικών 2016 ...


Τα Ράλλυ Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων αποτελούν μια δημοφιλή μορφή αγώνων, γεγονός που αποδείχθηκε όχι μόνο από τις πολλές συμμετοχές του ομώνυμου Πρωταθλήματος, αλλά και από το γεγονός ότι δύο φετινές συναντήσεις, προσμετρούσαν ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Έπαθλο Regularity της FIA.
Το Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων 2016, προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από την ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, περιλαμβάνοντας 4 συναντήσεις και 7 γύρους. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο φετινό ραντεβού δόθηκε στα τέλη Μαΐου με το τριήμερο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, που αποτελούσε ταυτόχρονα και αγώνα του Ευρωπαϊκού Επάθλου Regularity, ενώ κάθε ημέρα του προσμετρούσε ως ξεχωριστός αγώνας στο Πρωτάθλημα. Η συνέχεια δόθηκε στην Ορεινή Κορινθία με το 1ο Ράλλυ Regularity Σικυωνίων, προτού το Πρωτάθλημα ταξιδέψει στη Μύκονο, για τον Mykonos Olympic Classic Rally που αποτέλεσε τον 5ο και 6ο γύρο της χρονιάς, ενώ μετρούσε επίσης στο Έπαθλο της FIA. Ο επίλογος του θεσμού, που χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό και πολλούς διαφορετικούς νικητές, γράφτηκε το Δεκέμβριο στην Αττική, με το Ράλλυ Regularity Αναβάσεων.
Το Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων 2016 είχε συνολικά 188 συμμετοχές αλλά και το σημαντικό γεγονός ότι Πρωταθλητής Συνοδηγός στέφθηκε, στο πλευρό του πατέρα του Σπύρου Μουστάκα, ο 10χρονος Νικόλας Μουστάκας, μετά από σειρά εξαιρετικών επιδόσεων, αφού άλλωστε το πλήρωμα κατέκτησε τη νίκη στο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, ενώ ανέβηκε στο βάθρο και του έτερου διεθνούς Ελληνικού αγώνα, του Mykonos Olympic Classic Rally. 
Σημειώνεται, πως βάσει του κανονισμού στο Πρωτάθλημα Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων 2016 βαθμολογούνταν και διεθνή πληρώματα και για αυτό, ψηλά στην Τελική Κατάταξη φιγουράρουν οι Βέλγοι Christian Crucifix-Joseph Lambert και οι Ιταλοί Paolo Marattilj-Francesco Gianmarino, οι οποίοι μάλιστα ήταν οι διεκδικητές του Διεθνούς Επάθλου της FIA, που κατέληξε στο βελγικό πλήρωμα μετά τη νίκη Γενικής στο Mykonos Olympic Classic Rally.


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων 2016 με αριθμούς

Αγώνες: 7
Ειδικές Διαδρομές  (σύνολο): 109
Αγωνιστικά Χιλιόμετρα (σύνολο): 1418,1
Συμμετοχές (Σύνολο): 188
Νίκες: Σπύρος Μουστάκας 2, Paolo Marcattilj-"ΣΤΡΑΤΙΣΙΝΟ"-Γιώργος Δελαπόρτας, Μάνος Παλαβίδης-Χρήστος Χριστοφάκης 1

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΔΗΓΩΝ 
1. Σπύρος Μουστάκας
2. Christian Crucifix
3. Paolo Marcattilj 
4. Θεμιστοκλής Κονταράτος 
5. Γιάννης Κατσαούνης 
6. "ΣΤΡΑΤΙΣΙΝΟ"

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΥΝΟΔΗΓΩΝ 
1. Νικόλας Μουστάκας 
2. Μαθιός Μανσόλας
3. Joseph Lambert 
4. Ιούλιος Ιατρίδης
5. Francesco Gianmarino
6. Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης