12/4/16

SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 : Συνέντευξη Τύπου


Στη νέα έδρα του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, στη Λαμία, και ειδικότερα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, παραχωρήθηκε νωρίτερα συνέντευξη Τύπου για τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), που θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου 2016. 
Η επιστροφή του αγώνα στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου τελευταία φορά φιλοξενήθηκε το 2005, αποτελεί ήδη από την ανακοίνωσή της είδηση, και αναμενόμενα «όρισε» και το πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Παρών στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επεσήμανε ότι "σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την εμβληματική διοργάνωση όχι μόνο λόγω της μεγάλης αγάπης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και γιατί αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχτεί ο τοπικός πολιτισμός. Μεγάλος μας στόχος είναι να θεσμοθετηθεί η διεξαγωγή του αγώνα στην περιφέρεια και σύντομα το Ράλλυ Ακρόπολις να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα". Ανάλογα, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του κέντρου του αγώνα στη Λαμία και διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό τις περιφέρειας και του Δήμου εργάζεται για την επιτυχή έκβαση του αγώνα, όπως και ότι η περιοχή "δίνει εξετάσεις" για να αποδείξει ότι αξίζει να φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο γεγονός.
Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε από τους δημάρχους των περιοχών από όπου περνά η διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, και ειδικότερα από τους κ.κ. Γιώργο Γώγο (Αμφίκλειας-Ελάτειας) και Ιωάννη Συκιώτη (Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου), όπως και τους τον Αντιδημάρχους Δελφών και Δωρίδος, Αριστείδη Αγγελόπουλο και Κωνσταντίνο Υφαντή, καθώς και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αλέξανδρο Διαμαντάρα. 
Με κοινό παρονομαστή τη θέληση για αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όλοι καλωσόρισαν το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 στη Στερεά Ελλάδα και καθένας ξεχωριστά διαβεβαίωσε πως ο δήμος που εκπροσωπεί θα σταθεί αντάξιος του γεγονότος, σε επίπεδο τόσο προετοιμασίας όσο και φιλοξενίας.
Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Δημήτρης Μιχελακάκης, ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και το χορηγό ονόματος, τη ναυτιλιακή SEAJETS, που βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά δίπλα στον αγώνα, αλλά και την πετρελαϊκή ΕΚΟ, που επί σειρά ετών στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση. 
Ο Αλυτάρχης του αγώνα, Νίκος Μανώλης, «έκλεισε» την εκδήλωση με την παρουσίαση των λεπτομερειών της διαδρομής, πληροφορίες για την οποία έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, www.acropolisrally.gr. 

To SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.