15/10/15

Δεν εκκίνησαν στο Ράλλυ Ακρόπολις οι Παπανικολάου-Κούλης .......


Για μια ακόμη φορά φέτος, το πλήρωμα των Παπανικολάου-Κούλη στάθηκε άτυχο, μην μπορώντας να εκκινήσει στο Ράλλυ Ακρόπολις. Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για τη δεύτερη συμμετοχή του οδηγού στον εθνικό μας αγώνα, το Toyota Yaris αρνήθηκε να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί πριν καν ξεκινήσει για το δίδυμο.
Φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη, ο 25χρονος οδηγός δήλωσε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε το Ιαπωνικό μικρό: «Ύστερα από πολύμηνη προετοιμασία του αυτοκινήτου, κατευθυνθήκαμε το απόγευμα της Παρασκευής προς το Λουτράκι που ήταν το κέντρο του αγώνα. Στο δρόμο για τον τεχνικό έλεγχο, το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει κάποιες διακοπές και να μας προβληματίζει. Αφού περάσαμε κανονικά την καθιερωμένη πριν κάθε αγώνα διαδικασία, πήγαμε κατευθείαν προς το συνεργείο προκειμένου στις λίγες ώρες που είχαν απομείνει για την εκκίνηση, να λύσουμε το πρόβλημα για να ξεκινήσουμε το ράλλυ.» 


Το Yaris, όμως, είχε διαφορετική άποψη, όπως περιγράφει ο Παπανικολάου: «Το μεσημέρι του Σαββάτου και ύστερα από πολύωρη δουλειά του μηχανικού μας, δοκιμάσαμε το αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε κανονικά, δίνοντάς μας την εντύπωση πως το πρόβλημα είχε λυθεί. Ωστόσο, τη στιγμή που θα πηγαίναμε στην Ακρόπολη για την Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα, το Toyota είχε άλλη άποψη. Τα προβλήματα, τελικά δεν είχαν ξεπεραστεί και πλέον όλη η ομάδα είχε πεισμώσει προκειμένου να λύσει το ζήτημα και να βρεθούμε στην εκκίνηση της δεύτερης μέρας». Ο αγώνας της Κυριακής προσμετρούσε ξεχωριστά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με συντελεστή 2. Δυστυχώς, όμως, το αυτοκίνητο αρνούταν πεισματικά να λειτουργήσει: «Όλο το Σάββατο προσπαθούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα. Παρά τις διακοπές, καταφέραμε να φτάσουμε ως το Λουτράκι, αλλά τελικά, όπως φάνηκε, δεν είχαμε ανακαλύψει την ακριβή αιτία», τόνισε ο Παπανικολάου. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το διήμερο διεξαγωγής του αγώνα βόλευαν τον οδηγό, ο οποίος λατρεύει την οδήγηση σε λάσπη, όντας μαθημένος από τα rally raid: «Οι συνθήκες του οδοστρώματος στις ειδικές θα μου άρεσαν και πιστεύω πως θα τα είχαμε πάει καλά.» ανέφερε, ενώ σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, πρόσθεσε: «Δεν έχω κάτι άμεσο στο μυαλό μου. Σκοπός μας είναι να ελέγξουμε εξονυχιστικά το αυτοκίνητο, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Κάθε εβδομάδα θα δοκιμάζουμε το Yaris, ώστε να είμαστε σίγουροι για την εύρυθμη λειτουργία του. Είμαστε αποφασισμένοι να το βρούμε και να το λύσουμε έγκαιρα, ώστε να κλείσουμε τη χρονιά με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Ίαν Παπανικολάου.