2/9/20

Ανακοινώσεις Σ.Ο.Α.Α. - Ο.Μ.Α.Ε. ...Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. ενημερώνει οδηγούς και συνοδηγούς πως έχει ήδη αποστείλει ερώτημα προς την Ο.Μ.Α.Ε. και την ΕΠ.Α. σχετικά με την διεξαγωγή της Ανάβασης Πορταριάς, θέτοντας χρονικό όριο απάντησης τις 14:00 της Τετάρτης 2/9/2020.
Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία θέτει έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε αθλητικές διοργανώσεις εκτός αγωνιστικού χώρου, με ανώτατα όρια συγκεντρώσεων 50 και 100 άτομα, αναλόγως την περιοχή. (https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3087-2020-09-01-14-24-38). Κατόπιν τούτου και με δεδομένο πως οι διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεπερνούν τα συγκεκριμένα όρια, είναι επιτακτική ανάγκη, ελάχιστα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή της Ανάβασης Πορταριάς να αποσαφηνιστεί το κατά πόσο ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί κανονικά.  

To Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. Ενόψει των αγωνιστικών συναντήσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές φθινόπωρο, σε κάθε μορφή και είδος αγώνων, σας εφιστούμε την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον Covid19. Στο πλαίσιο της εφαρμογής των εγκεκριμένων από τη ΓΓΑ υγειονομικών πρωτοκόλλων, επισημαίνουμε την απαρέγκλιτη και διαρκή χρήση της προστατευτικής μάσκας από όλους (συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών της οργάνωσης, των ομάδων κ.λπ.) σε όλους τους χώρους συνάθροισης, όπως τα Service Parks και τα Pits. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και για τους αγωνιζόμενους, με εξαίρεση, φυσικά, τη διάρκεια της αγωνιστικής τους δραστηριότητας. Ακόμη, σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση αδιάλειπτου ελέγχου όλων όσων εισέρχονται στο Service Park ή στα Pits, στη Γραμματεία και σε άλλους χώρους συνάθροισης του αγώνα. Κάθε άτομο που εισέρχεται σε αυτούς θα πρέπει να εγγράφεται στο βιβλίο εισερχομένων με τα στοιχεία που απαιτούνται, να γίνεται η απαραίτητη θερμομέτρηση του κατά την είσοδό του και να φορά το απαραίτητο βραχιολάκι, για αποφυγή επανελέγχου. Με την ελπίδα ότι ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, και για αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις μη εφαρμογής του Νόμου και η πιθανότητα ακύρωσης του αγώνα, σας εφιστούμε την προσοχή στην ρητή εφαρμογή όλων των παραπάνω. Η Ομοσπονδία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη ΓΓΑ για τη διασφάλιση των διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί και θα σας ενημερώνει ανελλιπώς για οποιαδήποτε μεταβολή του ιατρικού πρωτοκόλλου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι προγραμματισμένοι -πρωταθληματικοί και μη- αγώνες του μηνός Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά.

Το ΔΣ της ΟΜΑΕ