23/2/19

Ανοιχτή επιστολή προς Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ και Λέσχες ...


Αξιότιμοι Κύριοι, 

Το 2019 συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που μια παρέα ανθρώπων που ζούσαν στον ίδιο τόπο και μοιράζονταν την ίδια αγάπη για το κλασσικό αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα δημιούργησε τον ΣΦΙΠΟΠ.
15 χρόνια δραστηριότητας, πάντα με άριστες σχέσεις με τις φίλες λέσχες της Ομοσπονδίας και με πρωτοποριακές για τις εποχή συνδιοργανώσεις. Πάντα παρόντες στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούσαν το χώρο, με προτάσεις και ενστάσεις που πολλές φορές δεν άρεσαν σε….παλαιότερους ή «μεγαλύτερους». Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο τότε Πρόεδρος και ιδρυτής του συλλόγου Νίκος Δρακούλης,  με ανοιχτή του επιστολή, μίλησε πρώτος για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης και νοοτροπίας στην Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ. Όπως επίσης για την ανάγκη σύμπλευσης τον τριών Ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, για το κοινό καλό του ιστορικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα. 
Τους τελευταίους μήνες, την κρισιμότερη περίοδο για το κλασσικό όχημα στην χώρα μας εξαιτίας της νέας ΚΥΑ, ο ΣΦΙΠΟΠ ανταποκρίθηκε σε όλες τις προσκλήσεις, παρά την χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει από το «κέντρο των εξελίξεων» .  Επίσημες ή ανεπίσημες, γενικές συνελεύσεις ή απλές συναθροίσεις. Ήμασταν παρόντες , πάντα σταθεροί στις απόψεις μας, δίνοντας ιδέες και προτάσεις με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και το μέσου ιδιοκτήτη κλασσικού οχήματος, και όχι τη συντήρηση του ταμείου του Συλλόγου. 
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περιβόητη ΚΥΑ, ο Σύλλογος μας κλήθηκε δις σε συναντήσεις με τις υπόλοιπες λέσχες της Ομοσπονδίας.  Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι, ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα, πνεύμα συνεργασίας δεν υπάρχει. Όχι απλά συντηρείται η εμπάθεια προς τους υπόλοιπους φορείς που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο, αλλά πλέον υπάρχει διάχυτη η διχόνοια και στο εσωτερικό της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.  Η νέα ΚΥΑ έχει γίνει αφορμή για προσωπικές αντεγκλήσεις και ξεκαθάρισμά προσωπικών λογαριασμών . Το πρόσφατα εκλεγμένο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αναλώνεται σε επίρριψη ευθυνών στους προηγούμενους και τους… επόμενους,  αυτούς που «θέλουν να καταλάβουν την ομοσπονδία». Ελλιπής και καθυστερημένη ενημέρωση, ανούσιες συζητήσεις γύρω από τα ίδια θέματα, που αντί να διαμορφώνουν μια οργανωμένη γραμμή δράσης, κρατούν ομήρους επ’ αόριστον τους φίλους – ιδιοκτήτες ιστορικών οχημάτων . Αποκορύφωμα η εκ νέου ανάθεση της διαπραγμάτευσης στην ίδια ομάδα που απέτυχε εδώ και 1μιση σχεδόν χρόνο να δώσει λύση. Λάθος χειρισμοί που έχουν απαξιώσει την αξία των ομοσπονδιών και των λεσχών στα μάτια των απλών μελών, κάτι που θα φέρει το μαρασμό τους ακόμα και αν βρεθεί ο πολυπόθητη λύση.  Καμία ευθιξία, καμία ανάληψη ευθύνης και καμία παραίτηση έστω για τον τύπο και για να ελαφρύνει το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των «ιστορικών». 
Αφήνουμε ασχολίαστο το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» μελών του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και γνωστών ανθρώπων του χώρου στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και forums που απλά ρίχνει το επίπεδο…
Σε αυτό το θολό τοπίο, με μία ΚΥΑ που ακόμα δεν έχει έρθει επίσημα, και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα έρθει και ποια θα είναι η τελική της μορφή,  το Δ.Σ. του ΣΦΙΠΟΠ αποφάσισε την επ’ αόριστο αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του συλλόγου, καθώς δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να ρισκάρουμε να εκθέσουμε τα μέλη μας στον κίνδυνο, όχι μόνο προστίμων και άλλων διοικητικών ποινών , αλλά και μιας αμφίβολης ασφαλιστικής κάλυψης. Παράλληλα, συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3 Μαρτίου, ώστε τα μέλη μας να ενημερωθούν δια ζώσης για τις εξελίξεις, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους και όλοι μαζί να λάβουμε τις αποφάσεις για την μελλοντική πορεία του Συλλόγου.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ. του ΣΦΙΠΟΠ