21/11/18

24ο Ράλλυ Φίλιππος & 47ο Ράλλυ Θερμαϊκού ...


Ακόμα ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τη Μακεδονία πέρασε στην ιστορία, με δύο αγώνες -το 24ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος και το 47ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού- που έκλεισαν το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος για το 2018- συναντώντας ακόμα και χιόνια στα ορεινά!
Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 στις 9πμ το πρωί έγινε ο Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων στο κεντρικότερο σημείο της Βέροιας, στην οδό Ελιάς. Το μεσημέρι στις 13:00 το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο έπαιρνε το καρνέ του για την Ειδική Διαδρομή των 15,5χλμ που ξεκινούσε από την έξοδο του χωριού Φυτειά προς Κουστοχώρι έστριβε στο «Κλαδάκι» για να γυρίσει πάλι στην Φυτειά. Εκεί ήταν το ServicePark και στην συνέχεια ακόμα μια επανάληψη της διαδρομής θα έκρινε τον νικητή του 24ο RallySprint ΦΙΛΙΠΠΟΣ, του πρώτου αγώνα της συνδιοργάνωσης.


Νικητής ήταν ο Κωνσταντινίδης Γιάννης, αθλητής της Λ.Α.Βέροιας με συνοδηγό τον αδελφό του Κωνσταντινίδη Βαγγέλη (ΟΦΑΔ) με CITROEN ZX 16V. Δεύτεροι και με διαφορά μόλις 1,83 δευτερόλεπτα τερμάτισαν οι Γορίτσας Ποσειδώνας - Σπύρου Απόστολος με Mitsubishi Lancer EvoX από τα Γιάννενα, αθλητές της ΕΛΕΤΑ και τρίτοι, οι επανεμφανιζόμενοι μετά από 2,5 χρόνια, Βαλαβάνης Γιάννης - Καπάρας Σωτήρης με Honda Civic TypeR, αθλητές της Λ.Α.Βέροιας.
Το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Ελιάς έγινε η Πανηγυρική Εκκίνηση. Εκεί παρουσιάστηκαν όλα τα πληρώματα με τα αυτοκίνητά τους και έδωσαν την δυνατότητα στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους που αψήφησαν το κρύο, να δουν από κοντά πως είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 η βροχή που έπεφτε όλη τη νύχτα, δεν είχε σταματήσει. Στα ορεινά έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα χιόνια. Παρόλα αυτά αγωνιζόμενοι, στελέχη, κριτές και οργανωτές δήλωναν έτοιμοι για τον δεύτερο αγώνα το 47ο RallySprint Θερμαϊκού.
Στις 11:00πμ το πρώτο αγωνιστικό ξεκινούσε από την πλατεία Δημαρχείου Βέροιας για την Ειδική Διαδρομή Πολυδένδρι μήκους 10,95χλμ που θα επαναλαμβανόταν 3 φορές. Η ομίχλη που έκανε την εμφάνιση της κατά διαστήματα, δυσκόλεψε τα πληρώματα. Σε κάποιους στοίχισε δευτερόλεπτα και η κατάταξη άλλαζε συνεχώς.


Τελικά τον αγώνα κέρδισε o Κομνός Νικόλαος (StartLine) που συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα rally με τον έμπειρο συνοδηγό Βεργοζήση Απόστολο (Λ.Α.Βόλου) με Citroen Saxo VTS. Δεύτεροι οι Κωνσταντινίδης Γιάννης (Λ.Α.Βέροιας) – Κωνσταντινίδης Βαγγέλης (ΟΦΑΔ) με Citroen ZX 16V και τρίτοι οι Γορίτσας Ποσειδώνας (ΕΛΕΤΑ) - Σπύρου Απόστολος (ΕΛΕΤΑ) με Mitsubishi Lancer EvoX. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και τους τέταρτους της γενικής κατάταξης, τους Γαλάνη Γιάννη – Γαζγάζη Παναγιώτη αθλητές της Λ.Α.Βέροιας που κέρδισαν τις δύο από τις τρεις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα.
Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος για το 2018. Ευχαριστούμε τους αγωνιζόμενους που πάλεψαν στις Ειδικές Διαδρομές με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάποιοι είχαν τις άτυχες στιγμές τους το Σάββατο και δεν πτοήθηκαν, έφτιαξαν τα αυτοκίνητα και πήραν εκκίνηση και στον αγώνα της Κυριακής.
Ευχαριστούμε ειδικά τους αθλητές της ΕΛΕΤΑ των Ιωαννίνων που ήρθαν στην Βέροια για να στηρίξουν τους δυο αυτούς αγώνες.
Ευχαριστούμε όλους τους Χορηγούς, Δήμο Βέροιας, ΚΑΠΑ Βέροιας, Τροχαία Βέροιας, Πυροσβεστική Βέροιας, Οδικές Βοήθειες Βέροιας, ΠλοηγάMercedesBenzΚεσίδη, Στελέχη, Κριτές, Ενδιάμεσους, Φύλακες από τον Α.Ο.Θ., ΕΛΕΤΑ, ΣΜΑΒ ΚΑΙ ΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας-Αλεξάνδρειας-Νάουσας.