13/5/18

Βάθρο για τον Σερδερίδη ...


Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο χωμάτινο σκέλος του Ράλλυ Φθιώτιδος ανέβηκε ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο πρωταθλητής του WRC Trophy το 2017, συμμετείχε στον αγώνα που είχε ως επίκεντρο τη Λαμία, με στόχο να πάρει μια πρώτη γεύση από τις ειδικές διαδρομές τις οποίες θα συναντήσει σε 3 εβδομάδες στο Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Καβαλιώτης οδηγός, μάλιστα, κέρδισε τις δύο από τις τέσσερις δοκιμασίες του αγώνα και δηλώνει πανέτοιμος για τον τρίτο γύρο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλλυ.
Με το Skoda Fabia R5 για πρώτη φορά σε χωμάτινο αγώνα, ο Σερδερίδης κινήθηκε αναγνωριστικά στην πρώτη ειδική διαδρομή: «Μην έχοντας οδηγήσει το αυτοκίνητο σε τέτοιες συνθήκες, αποφασίσαμε να μην πιέσουμε με το καλημέρα. Παρ’ όλα αυτά ο ρυθμός μας δεν ήταν άσχημος. Έχοντας κάνει μόνο δύο αναγνωριστικά περάσματα, γνωρίζαμε πως οι τοπικοί οδηγοί θα ήταν ανταγωνιστικοί και δύσκολα θα μπορούσαμε να παλέψουμε για τη νίκη, ωστόσο η διαφορά μας από την κορυφή δεν ήταν μεγάλη.», δήλωσε ο οδηγός και πρόσθεσε: «Εξοικειωθήκαμε γρήγορα με το Fabia στο χώμα και στη συνέχεια καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη ειδική της ημέρας, κάτι που πράξαμε και στην τελευταία διαδρομή. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα κύλησαν ομαλά και αποδείξαμε πως δεν μας λείπει η ταχύτητα στο χώμα. Είμαι αισιόδοξος για το Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό απέναντι στους καλύτερους οδηγούς του ERC.»


Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οδηγός δοκίμασε διαφορετικά set up, προκειμένου να εντοπίσει το κατάλληλο στήσιμο για το Ακρόπολις: «Δοκιμάσαμε διαφορετικές ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των ειδικών, ωστόσο λίγες ημέρες πριν τον αγώνα θα πραγματοποιήσουμε τεστ, το οποίο θα μας βοηθήσει να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για το Ράλλυ Ακρόπολις. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να τεστάρουμε διαφορετικές γόμες ελαστικών, καθώς χρησιμοποιήσαμε την ίδια σε όλο τον αγώνα.», τόνισε ο Σερδερίδης.


Όσον αφορά την οργάνωση του αγώνα, μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Ιορδάνης Σερδερίδης: «Ο αγώνας διοργανώθηκε από έμπειρα άτομα που έχουν πολλούς αγώνες στην πλάτη τους. Όλοι μας αγκάλιασαν και πραγματικά έγινε ένα πολύ όμορφο ράλλυ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους θεατές που μας χειροκροτούσαν σε κάθε πέρασμά μας.»