7/5/18

5ος και 6ος Aγώνας SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda


Στη Ρόδο, στο πλαίσιο του 1ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας πραγματοποιήθηκαν ο 5ος και 6ος αγώνας του φετινού SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Σε μια διαδρομή διαμορφωμένη ώστε να είναι αρκετά απαιτητική και με συνολικό μήκος 2.250μ. το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Μαριτσών, τα Skoda Fabia του Ενιαίου αποδείχθηκαν και πάλι άκρως θεαματικά. Σε αυτό βοήθησαν και οι άστατες καιρικές συνθήκες που ανάγκασαν τους 13 οδηγούς του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda να κάνουν έναν αγώνα βρόχινο και έναν αγώνα με λιακάδα και σχεδόν στεγνό οδόστρωμα. 
Στον πρώτο αγώνα ο κάτοχος της pole position, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος δεν κατάφερε να ξεκινήσει σωστά, όπως και άλλοι οδηγοί, με αποτέλεσμα ο Μίλτος Κύρκος με την καλύτερη εκκίνηση από όλους να τεθεί επικεφαλής από το ξεκίνημα. Γρήγορα ανέπτυξε διαφορά και έτσι έφτασε σε μια εύκολη νίκη. Εύκολη ήταν και η δεύτερη θέση για τον Φίλιππο Καλέση, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Στράτος Κυρλαγκίτσης. 


Μεγάλος άτυχος ήταν ασφαλώς ο Χαραλαμπόπουλος. Έπειτα την εξαιρετική του απόδοση στη Ριτσώνα που συνοδεύτηκε και από τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές του Σαββάτου στη Ρόδο, το λάθος στην εκκίνηση χάλασε την συγκέντρωσή του και έφερε ένα ακόμη λάθος στην είσοδο της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει με έξοδο στα προστατευτικά. 
Αυτό άνοιξε το δρόμο για το καλύτερο αποτέλεσμα του Ιάκωβου Γιουσουρούμ που ήταν η τέταρτη θέση γενικής και τρίτη Νέων και παράλληλα ήταν και ο καλύτερος τερματισμός από τους οδηγούς της Skoda Μακρής καθώς Γιαννούλης και Γαλεράκης έμειναν 7ος και 8ος αντίστοιχα και μια θέση πιο χαμηλά για τον καθένα, στην κατάταξη των Νέων. Μπροστά τους βρέθηκε ο Στάθης Κουκέας, τέταρτος και ο Μιχάλης Δουλτσίνος, ο οποίος έκανε έναν ακόμη πολύ καλό αγώνα μετά τη Ριτσώνα. Χαλιβελάκης, «ΛΕ ΜΑΝ» και Σαρταμπάκος ολοκλήρωσαν τους έντεκα τερματίσαντες. 
Στον δεύτερο αγώνα οι οδηγοί εκκίνησαν με βάση την σειρά που τερμάτισαν στον πρώτο αγώνα, έτσι ο Μίλτος Κύρκος ήταν στην πρώτη θέση. Εύκολα μαζί με τους Φίλιππο Καλέση και Στράτο Κυρλαγκίτση δημιούργησαν ένα γκρουπ που ξέφυγε από τους υπόλοιπους. Ένα λάθος του Κύρκου, έφερε τον Καλέση στην κορυφή και τον Κυρλαγκίτση δεύτερο, όμως ούτε αυτή η σειρά κράτησε πάνω από ένα γύρο, καθώς ο Καλέσης έκανε το ίδιο λάθος στο ίδιο σημείο με αποτέλεσμα ο Κυρλαγκίτσης να βρεθεί ανέλπιστα πρώτος και τελικά νικητής. Παρόλα αυτά ήταν μια άξια νίκη που αποδεικνύεται από τον ταχύτερο γύρο του αγώνα που σημείωσε ο Πρωταθλητής Νέων του 2017. 


Πίσω από την τριάδα ο Στάθης Κουκέας προσπέρασε νωρίς τον Δουλτσίνο και οι δύο τους παρέμειναν τέταρτος και πέμπτος, αποτέλεσμα που έφερε τον Κουκέα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και τον Δουλτσίνο, τέταρτο στους Νέους, μετά το καλύτερο Σαββατοκύριακο της καριέρας του. 
Στο άλλο γκρουπ με μονομαχίες ο «ΛΕ ΜΑΝ» επικράτησε  δια πυρός και σιδήρου και ολοκλήρωσε έκτος, εμπρός από τον Ιάκωβο Γιουσουρούμ και τον Αλέξανδρο Χαλιβελάκη που ακολούθησαν. Ο Γιώργος Σαρταμπάκος με την ένατη θέση πήρε τους δύο πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Βασίλης Γιαννούλης της Skoda Μακρής ήταν ο τελευταίος από τους τερματίσαντες, καθώς ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ενεπλάκη στις περισσότερες επαφές και το Skoda Fabia δεν άντεξε, ενώ ο Σπύρος Γαλεράκης τέθηκε εκτός από νωρίς.